Αθλητικά
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 23:06

F1: Και η Epsilon…

O χορός των νέων συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 για το 2010 καλά κρατεί. Μετά τις Brabham, March ήρθε η σειρά της Epsilon Euskadi να επιβεβαιώσει την αίτησή της για συμμετοχή την επόμενη χρονιά.

O χορός των νέων συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 για το 2010 καλά κρατεί. Μετά τις Brabham, March ήρθε η σειρά της Epsilon Euskadi να επιβεβαιώσει την αίτησή της για συμμετοχή την επόμενη χρονιά.

Επικεφαλής της ισπανικής ομάδας είναι ο Joan Villadelprat, γνωστός από τις θητείες του στο παρελθόν σε Ferrari, McLaren, Renault, Tyrell και Prost. Οπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την κίνηση αυτή της ομάδας του διότι επιθυμούσε πρώτα να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που θα χρειαστούν για τη συμμετοχή της.

Mάλιστα εκμυστηρεύτηκε ότι η εταιρεία διαθέτει πλέον χρήματα που θα της επιτρέψουν να «τρέχει» στην F1 για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με την προϋπόθεση βέβαια, η FIA να κάνει δεκτή την αίτησή συμμετοχή της.

«Μπορούμε τώρα να πούμε ότι έχουμε έτοιμα τα χρήματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η διαφορά μας με τους υπόλοιπους είναι ότι πρώτον έχουμε ένα σχέδιο που είναι διαφορετικό από τους άλλους, με κοινωνικό αντίκτυπο, και αυτό είναι κάτι που ο Μαξ Μόσλεϊ επιθυμεί. Εχουμε την υποδομή, μαζί με μία επένδυση 65 εκατομμυρίων ευρώ, στοιχεία που δεν τα έχουν όλοι. Και αυτή τη στιγμή μπορώ να πω μόνο αυτό. Αν επιλεγούμε έχουμε έναν εξασφαλισμένο προϋπολογισμό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Iσπανός, ο οποίος θήτευσε στην F1 για 25 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το budget cap και την προοπτική να μην ισχύσει ή να αυξηθεί αν η FIA και η FOTA βρουν μία συμβιβαστική λύση ο Villadelprat απαντά: «Αυτή τη στιγμή δε μας ενδιαφέρει. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν απλά μαθηματικά και δεν νομίζω ότι έκανα λάθος διότι το έκανα όλα αυτά τα χρόνια, να υπολογίσω δηλαδή τι χρειαζόμαστε για να πάμε καλά. Και έχουμε εξασφαλίσει τα κεφάλαια για να πάνε όλα καλά. Υποβάλαμε την αίτησή μας λαμβάνοντας υπόψη το budget cap και αναμένουμε από τη FIA να αποφασίσει για το ποιοι θα είναι οι τελικοί κανονισμοί. Μέχρι στιγμής, ισχύει το budget cap, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο παραπλανητικό, διότι είναι 45 εκατομμύρια συν τους οδηγούς, το μάρκετινγκ και πολλά άλλα στοιχεία. Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι γύρω στα 70-75 εκατομμύρια», δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος θεωρεί ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην F1.