Πολιτική
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 15:24

Π. Καμμένος: Στο ΠΑΣΟΚ οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης Siemens

Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ στο οποίο και χρέωσε την υπόθεση της Siemens εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος μιλώντας στο ρ/σ Alpha 9,89. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλλα.

Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ στο οποίο και χρέωσε την υπόθεση της Siemens εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος μιλώντας στο ρ/σ Alpha 9,89. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλλα.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε πως «οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστές ήταν όλοι εκείνοι που είτε βρίσκονταν σε υπουργικά γραφεία, όπως ο κ. Μαντέλης, ο κ. Βερελής και ούτω καθεξής, είτε τα στελέχη του ΟΤΕ που τώρα ακολουθούν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, που ήταν σε άμεση συνεργασία στο πακέτο ΟΤΕ-Siemens-ΠΑΣΟΚ».

Απορρίπτοντας τα περί διευκόλυνσης βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση να διαφύγουν πρόσθεσε: «Ο Καραβέλας και ο Χριστοφοράκος και οι υπόλοιποι έκαναν τις μπίζνες τους τότε που το ΠΑΣΟΚ έκανε τις δουλειές με τον ΟΤΕ και την Siemens. Γιατί η ΝΔ ή κάποια στελέχη της ΝΔ να προσπαθούν να αφήσουν τον ένα ή τον άλλο να φύγουν; Για να προστατεύσουν το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του;».

Ερωτηθείς αν το γεγονός ότι κάποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, είναι αρκετό, σημείωσε πως η κ. Μπακογιάννη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αν καθυστέρησαν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. «Την πολιτική ευθύνη και την ποινική ευθύνη για τα δισ. από τις μπίζνες που έκανε ο ΟΤΕ με το ΠΑΣΟΚ και τη Siemens ποιος την αναλαμβάνει; Κανένας».

Συνεχίζοντας μάλιστα πρόσθεσε πως «οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής έχουν μπει και σε διάφορα άλλα κόμματα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου» τονίζοντας πως «η τελευταία που έχει ευθύνη είναι η ΝΔ και η τελευταία των τελευταίων που έχει ευθύνη είναι η σημερινή κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία ξεσκέπασε και προχώρησε αυτή την έρευνα στη Δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς σχετικά με το χαρακτηρισμό που χρέωσε στην επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ ως αρχιερέως της διαπλοκής, συνέχισε την επίθεσή του: «Είπα και άλλα. Είπα ότι όταν μιλούσαμε κάποιοι για Β. Ήπειρο και τα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών μιλούσε για Νότιο Αλβανία.

Η κα Τζαβέλα σαν επικεφαλής του Ιδρύματος Κόκκαλη στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έδινε συγχαρητήρια για του βομβαρδισμούς στη Σερβία ... Μας εμφανίζονταν σε κοινές συγκεντρώσεις όπου προσπαθούσε να διαφημίσει την ελληνοτουρκική φιλία και να δυσφημίσει τους ακραίους που μιλούσαν για την σφαγή των Ποντίων ή των Αρμενίων ή για τη δίωξη του ελληνικού στοιχείου στην Κωνσταντινούπολη. Η κ. Τζαβέλα ήταν η στενή συνεργάτης του κ. Κόκκαλη και στην Ιntracom που ήταν συνέταιρος της Siemens.

Δεν κατάλαβα γιατί να μη τα πω. Είναι καλό να έχουμε μνήμη».