Πολιτική
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 17:35

Εντείνεται η πολιτική κόντρα για τη Siemens

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αιχμή την υπόθεση Siemens. «Η ΝΔ αρνήθηκε την Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή και οι δύο βασικοί ύποπτοι είναι έξω από την χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος περί πράσινου σκανδάλου Siemens.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αιχμή την υπόθεση Siemens. «Η ΝΔ αρνήθηκε την Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή και οι δύο βασικοί ύποπτοι είναι έξω από την χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος περί πράσινου σκανδάλου Siemens http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/04/1673334.htm .

O κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε επίσης ότι «καμία εισροή χρημάτων από την Siemens δεν έγινε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ» και επανέλαβε ότι «η ΝΔ αρνήθηκε τρείς φορές την Εξεταστική και με ευθύνη της οι ύποπτοι δεν είναι στη χώρα».

Τέλος, αναφερόμενος στη φυγή Καραβέλα στο εξωτερικό, είπε ότι όσο πληθαίνουν τα στοιχεία, αναδύονται και οι ευθύνες «οι οποίες δεν έχουν αναληφθεί, όπως δεν έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες της κας Μπακογιάννη».

«Εφόσον δεν αναλαμβάνονται οι ευθύνες από τους υπουργούς, τις αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε ότι «σε όποια χώρα αναλαμβάνονται οι πολιτικές ευθύνες, οι δύο υπουργοί θα είχαν παραιτηθεί».