Πολιτική
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 13:20

Γ. Παπανδρέου: Καμία προσπάθεια αναβάθμισης του περιβάλλοντος

«Τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα το 2007 και για τη σημερινή της –όπως είπε- εγκατάλειψη καταλόγισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. «Πλήρης εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας αναβάθμισης του περιβάλλοντος στην Αττική»

«Τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα το 2007 και για τη σημερινή της –όπως είπε- εγκατάλειψη καταλόγισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης ήταν τότε τεράστιες για τη μη αποτροπή της πυρκαγιάς, ενώ είναι και σήμερα τεράστιες για την εγκατάλειψη, την έλλειψη σχεδίου και την πελατειακή διαχείριση αυτής της μεγάλης ζώνης οξυγόνου για όλη την Αττική» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, που χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Πάρνηθα συμβολική με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, καθώς έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης του περιβάλλοντος στην Αττική, γιατί εκτός από την εγκατάλειψη της Πάρνηθας «προχωρά στο να χωρίσει τον Υμηττό, να τσιμεντοποιήσει το Ελληνικό που εμείς θέλουμε να είναι πάρκο πρασίνου, ενώ υποβαθμίζει το πάρκο στο Γουδί και το πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"».

«Μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε ολόκληρη την Αθήνα και τα περίχωρα, ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη ανάπτυξη με πράσινο και στόχος μας είναι ένα δίκτυο πρασίνου που ξεκινά από τα βουνά, συνδέεται με τους χώρους πρασίνου σε όλη την Αττική και ανοίγει τους χώρους αυτούς στην παραλία με τα Ολυμπιακά έργα να αποδίδονται στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.