Πολιτική
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 14:01

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στις κατηγορίες περί «μαύρης διαφήμισης»

Καλά τα ρητορικά σχήματα του πρωθυπουργού, η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη, παρατήρησε ο επρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σήμερα στις αντιδράσεις από το στρατόπεδο της ΝΔ για τα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ και τις αναφορές του κ. Καραμανλή περί «μαύρης διαφήμισης» και «γκρίζας προπαγάνδας». Επίθεση στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Καλά τα ρητορικά σχήματα του πρωθυπουργού, η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη, παρατήρησε ο επρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σήμερα στις αντιδράσεις από το στρατόπεδο της ΝΔ για τα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ και τις αναφορές του κ. Καραμανλή περί «μαύρης διαφήμισης» και «γκρίζας προπαγάνδας».

«Τι από αυτά που λέμε στο σποτ, σχετικά με τους φόρους και την οικονομία δεν αληθεύουν; Τι ακριβώς από αυτά είναι μαύρη προπαγάνδα; Τι δεν ισχύει από αυτά που λέμε στο δεύτερο σποτ;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε τη στάση της διοίκησης της ΕΡΤ για την απόφασή της -όπως είπε- να λογοκρίνει προληπτικά τα spots του ΠΑΣΟΚ. «Την ώρα που έπαιζαν στα ιδιωτικά κανάλια, η ΕΡΤ αποφάσισε ότι ήθελε γνωμοδότηση από το ΕΣΡ πριν αποφασίσει να τα προβάλει. Για αρκετές ώρες, συνεπώς, δεν τα προέβαλε, περιμένοντας τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ, την οποία πήρε τελικά βεβαίως», παρατήρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν επείσθη από τις "αμφιβολίες" της Διοίκησης της ΕΡΤ, δεν αναιρεί, ούτε ακυρώνει τις ευθύνες της Διοίκησης. Και πολύ φοβούμαι ό,τι αυτή η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε μία γενικότερη στάση, που έχει η δημόσια τηλεόραση τον τελευταίο καιρό, σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης των κομμάτων».