Πολιτική
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 21:07

Κ. Καραμανλής: Συνεχίζουμε με επιμονή και υπευθυνότητα

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και μηδενισμό εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Πεδίον του Αρεως, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει «τον αγώνα με επιμονή και υπευθυνότητα».

Νέες βολές κατά του ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και μηδενισμό εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Πεδίον του Αρεως, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει «τον αγώνα με επιμονή και υπευθυνότητα».

Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Κώστας Καραμανλής καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «η πρωτοφανής υπόθεση Siemens" είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ, και μόνο του ΠΑΣΟΚ». Επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν προτρέχει, αλλά περιμένει την έρευνα της Δικαιοσύνης, πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σ’ ένα σκάνδαλο που έγινε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του. Οι κραυγές του δεν θα τρομάξουν κανέναν. Και, βέβαια, δεν θα τρομάξουν το "νοικοκύρη" που είναι η Δικαιοσύνη». Κλιμακώνοντας την επίθεσή του συμπλήρωσε: «Δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα διαφάνειας. Δεν μπορούν να παραπληροφορούν. Προπάντων, δεν μπορούν να παραπληροφορούν σε θέματα που, όπως λέει ο λαός, "έχουν λερωμένη τη φωλιά τους".

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις επικρίσεις του και σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι της οικονομικής κρίσης, κατηγορώντας το για ανυπαρξία σχεδίου και εξωπραγματικές υποσχέσεις. «Οι πρακτικές τους συνδυάζουν την αλαζονεία με την ανευθυνότητα. Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε. Δεν θα περάσει η παραπληροφόρηση. Απορρίπτουμε την ανευθυνότητα. Επιλέγουμε θετικά» συνέχισε.

Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατέφυγε σε μια από τις πιο μαύρες προπαγανδιστικές εκστρατείες στην ιστορία της.

Αφού άσκησε έντονη κριτική για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας και πάλι πως η oικονομία είναι σήμερα η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση, πρόσθεσε: «Παλεύω με συμμάχους εσάς ... Χάρισμά τους και τα άκρα και οι ακρότητες, σύμμαχοί μας στην υπευθυνότητα είστε εσείς».

Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ζητώντας «την Κυριακή να μη λείψει κανείς».