Πολιτική
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2009 15:52

Ψηφίζουν σήμερα οι Έλληνες του εξωτερικού

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να ψηφίσουν για την εκλογή των εκπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ομαλή η πορεία της εκλογικής διαδικασίας στη χώρα μας, σημείωσε ο ΥΠΕΣ Πρ. Παυλόπουλος.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να ψηφίσουν για την εκλογή των εκπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πάνω από 36.000, όπως έχω τονίσει, εκλογείς ψηφίζουν σε 97 εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Η ψηφοφορία άρχισε στις 07:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 21:00 μ.μ. Διεξάγεται απολύτως ομαλά σε όλα τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων, που ψηφίζουν στο εξωτερικό, είναι στη Γερμανία, πάνω από 25.000, έπεται η Κύπρος περίπου 6.000 και το Βέλγιο περίπου 2.500.

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία στη χώρα μας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η εξέλιξή της είναι απολύτως ομαλή. «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προσέρχονται ομαλά και παραλαμβάνουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό», συμπλήρωσε.

Μέχρι τις 14:00 μ.μ. πάνω από το 85%, δηλαδή πάνω από 17.434 δικαστικοί αντιπρόσωποι, έχουν παραλάβει το εκλογικό υλικό. Ο συνολικός αριθμός των εκλογικών τμημάτων της χώρας και των δικαστικών αντιπροσώπων είναι 20.434.

Το ίδιο καλά –σύμφωνα με τον υπουργό- εξελίσσεται και η ενημέρωση των πολιτών, ιδίως μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών. Μέσω της ιστοσελίδας www.ypes.gr έχουν απαντηθεί περίπου 3 εκατ. ερωτήματα.