Πολιτική
Κυριακή, 07 Ιουνίου 2009 10:31

¶νοιξαν οι κάλπες

Ομαλά διεξάγεται αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρη την Επικράτεια η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Στο 70,33% η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού που ψήφισαν χθες.

Ομαλά διεξάγεται αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρη την Επικράτεια η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 20.435 εκλογικά τμήματα. Μικρά προβλήματα τα οποία εμφανίσθηκαν, ιδίως στην περιοχή του Νέου Κόσμου, είναι ασήμαντα. Έχουμε ήδη επιληφθεί και, επομένως, όλα βαίνουν ομαλά», πρόσθεσε.

Τρία εκλογικά τμήματα στο Νέο Κόσμο άνοιξαν με καθυστέρηση, καθώς από το δήμο Αθηναίων παραδόθηκαν στο δικαστικό αντιπρόσωπο λάθος κλειδιά.

Αναφερόμενος στις εκλογές στα 97 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στο εξωτερικό και όπου ψήφισαν χθες οι Έλληνες του εξωτερικού, o κ. Παυλόπουλος είπε πως οι εγγραμμένοι ήταν 36.449 και από αυτούς ψήφισαν οι 25.844, δηλαδή η συμμετοχή ανήλθε στο 70,33%.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων παραμένουν σήμερα ανοιχτά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της υπερνομαρχίας Αθηνών στην Πλατεία Συντάγματος, τους Αμπελόκηπους και τον Πειραιά.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν καλώντας στον αριθμό 1500, ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr . Για την εξυπηρέτηση των εκλογέων -δημοτών, ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δύο τηλεφωνικές γραμμές για πληροφορίες: 210-5277001-4 και 1595.