Πολιτική
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 05:06

Πρόγνωση καιρού

Πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανώς στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Κατά τόπους η μεγίστη στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)