Αθλητικά
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 13:57

F1: Συνεργασία ExxonMobil - Brawn GP

H ΕxxonMobil ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Brawn GP στη Φόρμουλα 1. Tα καύσιμα και τα λιπαντικά Mobil 1 θα εφοδιάζουν τις δύο BGP 001 της βρετανικής ομάδας από την έναρξη της σεζόν 2009.

H ΕxxonMobil ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Brawn GP στη Φόρμουλα 1. Tα καύσιμα και τα λιπαντικά Mobil 1 θα εφοδιάζουν τις δύο BGP 001 της βρετανικής ομάδας από την έναρξη της σεζόν 2009.

Παράλληλα, η γνωστή πετρελαϊκή εταιρεία διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με τη Vodafone McLaren Mercedes. Nα σημειωθεί ότι ο κινητήρας που χρησιμοποιεί η Brawn GP είναι της Mercedes-Benz.

Ο Ross Brawn, επικεφαλής της Brawn GP, δήλωσε: «Ως νέα ομάδα στη Φόρμουλα 1 είμαστε πανευτυχείς που εξασφαλίσαμε την υποστήριξη, την εμπειρία και την τεχνογνωσία της ExxonMobil μέσω της Vodafone McLaren Mercedes. Η μακροχρόνια συνεργασία της ExxonMobil με τη Mercedes-Benz θα μας προσφέρει την τεχνική πλατφόρμα στην οποία μπορούμε να στηριχθούμε και να επιδείξουμε επιτυχίες από την αρχή της σεζόν».

Ο Harry Shablom, Global Motorsport Manager της ExxonMobil, επισήμανε τη διεύρυνση των συνεργασιών της αμερικάνικης εταιρείας στη Φόρμουλα 1 και με άλλες ομάδες όπως η Brawn GP. Χαρακτήρισε δε την F1 ως «απόλυτη τεχνολογική βάση για την έρευνα και την ανάπτυξη των λιπαντικών Mobil 1 και των καυσίμων ExxonMobil».

«Είμαστε χαρούμενοι που διευρύνουμε τη συμμετοχή μας στη Φόρμουλα 1, παρέχοντας υποστήριξη στη Brawn GP. Η συνεργασία με τη Brawn GP ενισχύει τη σχέση μας με τη Mercedes-Benz και τη Vodafone McLaren Mercedes. Η διεύρυνση της συμμετοχής μας στο άθλημα, θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιτύχουμε περαιτέρω τεχνολογικές βελτιώσεις για χρήση τόσο στις απαιτητικές πίστες της Φόρμουλα 1 όσο και για τα αυτοκίνητα παραγωγής στο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Norbert Haug, αντιπρόεδρος της Mercedes-Benz Motorsport, τόνισε ότι η συνεργασία της γερμανικής εταιρείας με την ExxonMobil μετράει ήδη 15 έτη. Επιπλέον δήλωσε ότι η Mercedes-Benz μπορεί να εφοδιάζει τρεις ομάδες με κινητήρες ώστε να συμμετάσχουν στην F1: «Η ExxonMobil είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της McLaren Mercedes στη Φόρμουλα 1. Αυτή η εποικοδομητική και νικηφόρα συνεργασία διανύει ήδη το 15ο έτος! Στο μεταξύ, το Τμήμα Κινητήρων Υψηλών Επιδόσεων της Mercedes Benz, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Daimler, μπορεί να εφοδιάζει τρεις ομάδες της Φόρμουλα 1 με V8 κινητήρες 2,4 λίτρων, από τους καλύτερους της κατηγορίας τους. Έτσι, μαζί με τη Mercedes-Benz, η ExxonMobil έχει μερίδιο αγοράς 30% στην υψηλότερη κατηγορία αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα καύσιμα και τα λιπαντικά ExxonMobil είναι αποφασιστικός παράγοντας για την επιτυχία και τις νίκες στους αγώνες. Από το 1997, πετύχαμε τον εντυπωσιακό αριθμό των 60 νικών με κινητήρες Mercedes-Benz που χρησιμοποιούν κορυφαία προϊόντα της ExxonMobil. Σίγουρα, δεν θα είχαμε όλα αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς τη συμβολή της».