Πολιτική
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 15:47

ΠΑΣΟΚ: Προεκλογικό πυροτέχνημα από το ΚΥΣΕΑ

«Η αδράνεια και η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, της άμυνας και ασφάλειας της χώρας, είναι πρωτοφανής», σημείωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα ¶μυνας Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ κάνοντας λόγο για «προεκλογικό πυροτέχνημα».

«Η αδράνεια και η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, της άμυνας και ασφάλειας της χώρας, είναι πρωτοφανής», σημείωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα ¶μυνας Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ κάνοντας λόγο για «προεκλογικό πυροτέχνημα».

«Το 2004 είχαν υποσχεθεί εξάμηνη θητεία. Μετά από 5,5 χρόνια αδράνειας, μετά τη μεγάλη ήττα στις Ευρωεκλογές και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, προχωρούν έτσι χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα στην μείωση της θητείας στους εννέα μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά «στη μείωση της θητείας για προεκλογικούς λόγους, αδιαφορώντας για την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και τις συνθήκες διαβίωσής τους, που θα επιβαρυνθούν δραματικά».

«Η μείωση της θητείας μπορεί και πρέπει να γίνει, αλλά με σχέδιο, χωρίς μείωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, η κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «το 2006, ενώ είχαν θέσει τη χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης, εξήγγειλαν εξοπλιστικό πρόγραμμα 27 δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια, το οποίο επί τρία χρόνια έχει μείνει ανεκτέλεστο».

«Σήμερα –συμπλήρωσε- προχωρούν σε νέο προεκλογικό πυροτέχνημα και εξαγγέλλουν μείωση εξοπλισμών τα επόμενα χρόνια, όταν θα είναι άλλη κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Όταν τα θέματα της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και της άμυνας της χώρας “αξιοποιούνται” για μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες, απαιτείται πιο επιτακτικά η αλλαγή της κυβέρνησης».

Ευ. Αντώναρος: Αχαλίνωτη φαντασία τα περί προεκλογικών εξαγγελιών

H μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς πραγματοποιείται «χωρίς να θίγεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και πρόσθεσε ότι «επελέγη να μην γίνουν ανακοινώσεις πριν τις ευρωεκλογές - αν και η ηγεσία του Υπουργείου ήταν έτοιμη - ώστε να αποφευχθούν λαϊκίστικες μικροκομματικές κορώνες».

«Η μείωση της θητείας είναι μέτρο θετικό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας με γνώμονα μικροκομματικές σκοπιμότητες και στείρα άρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν και τώρα είμαστε σε προεκλογική περίοδο και γι’ αυτό έκανε αυτές τις εξαγγελίες για μείωση θητείας το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε: «Η φαντασία σας είναι αχαλίνωτη».

Τόνισε επίσης πως ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας πριν τις εκλογές του 2007 είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει η μείωση της θητείας, αν δεν υλοποιηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα λαμβάνει υπόψη του πολλές παραμέτρους.

«Μετά τις εκλογές, είπε, το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται με αποτελέσματα, όπως αλλαγές στην χωροθέτηση των στρατοπέδων, η ηλεκτρονική τους φύλαξη, η αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών και η ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης των στρατολογικών υπηρεσιών».