Πολιτική
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 20:27

Κόντρα στη Βουλή για τον Αγ. Παντελεήμονα

Πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την κατάσταση που επικρατεί στον ¶γιο Παντελεήμονα σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Δημοσίας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη.

Πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την κατάσταση που επικρατεί στον ¶γιο Παντελεήμονα σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Δημοσίας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη.

«Τα άκρα, ένθεν κακείθεν, δεν έχουν καμία δουλειά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, συνεπεία του πολύ μεγάλου αριθμού μη νόμιμων μεταναστών, είναι ευθύνη της πολιτείας να το λύσει και όχι αυτόκλητων προστατών των μεταναστών, ή της νομιμότητας», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Βορίδη, σχετικά με την κατάσταση στον ¶γιο Παντελεήμονα και την «βία των ακροαριστερών συμμοριών».

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα λυθεί άμεσα - μετά από ένα-δυο μήνες ωστόσο, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συχνά αναγνωρίζει το πρόβλημα στις διάφορες τοποθετήσεις της, αλλά απουσιάζουν οι δράσεις της για την επίλυσή του».

Υποστήριξε δε ότι λύσεις σαν αυτές που αναζητώνται στην Πάτρα είναι εσφαλμένες. «Αυτού του τύπου η προσέγγιση, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, σε περιοχές που αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην έχουν. Ο ¶γιος Παντελεήμων ήταν μια μεσοαστική γειτονιά και σήμερα ο βίος είναι αβίωτος. Η κατάσταση ανομίας είναι μόνιμη», υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης.

«Όταν πια οι κάτοικοι φτάνουν στην αυτοοργάνωση, γιατί το κράτος, οι εισαγγελείς, οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν κάνουν τίποτα, εμφανίζονται αυτόκλητοι προστάτες των παρανόμων μεταναστών, προκειμένου να ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους», πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε τέλος πως χρειάζονται «συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, με συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Απαντώντας ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε: «Πράγματι, εμφανίζονται αυτόκλητοι προστάτες, που δεν ξέρω εάν στοχεύουν να προστατέψουν τους μη νόμιμους μετανάστες, ή να δημιουργήσουν αναταραχή - όπως επίσης και αυτόκλητοι προστάτες της νομιμότητας των άλλων άκρων, που μπορεί να δημιουργήσουν μείζονα κοινωνικά προβλήματα».

O υπουργός τόνισε ότι ήδη από το 2004 είχε επισημάνει πως η Ομόνοια δεν παρουσίαζε εικόνα πλατείας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. «Τότε, απ’ όλες τις παρατάξεις, κόμματα και φορείς, δέχθηκα απίστευτα πυρά πως είμαι ''ανάλγητος και πάω να χτίσω αποθήκες ψυχών''», τόνισε.

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων χρειάζεται συναινέσεις - και σήμερα υπάρχει ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Γι’ αυτό και εκτιμώ πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

«Τα άκρα ένθεν κακείθεν δεν έχουν καμία δουλειά. Το πρόβλημα έχει ευθύνη να το λύσει η πολιτεία και γι’ αυτό ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ας πορευτούμε στην προσπάθεια, με στόχο τη μείωση των εισροών, την πίεση στην Τουρκία και τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο επαναπατρισμό των μη νόμιμων μεταναστών» κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ