Πολιτική
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 17:49

Εντονες επικρίσεις ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για ΕΠΑΝ Ι - ΔΕΠΑ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Ανάπτυξης για την απορροφητικότητα του ΕΠΑΝ 1 αλλά και για την προωθούμενη αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ άσκησαν ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος Απ. Κατσιφάρας και Φιλ. Σαχινίδης.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Ανάπτυξης για την απορροφητικότητα του ΕΠΑΝ Ι αλλά και για την προωθούμενη αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ άσκησαν ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος Απ. Κατσιφάρας και Φιλ. Σαχινίδης.

«Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς δηλώνει ικανοποιημένος ο αρμόδιος υπουργός όταν ουσιαστικά αυτό για το οποίο θριαμβολογεί είναι το χάσιμο κονδυλίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα ΕΠΑΝ Ι μέσα από απεντάξεις, ματαιώσεις και μεταφορές έργων του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ, υποστήριξεη πως «η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό της για τη συλλογή εσόδων επιχειρεί να εκποιήσει δημόσιο πλούτο και δημόσια περιουσία και μάλιστα μια δημόσια περιουσία η οποία αποφέρει κέρδη στο δημόσιο, σε έναν κλάδο εξαιρετικά δυναμικό, τον πιο δυναμικό κλάδο στον πλανήτη που είναι η ενέργεια».