Πολιτική
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 19:35

Κόντρα στη Βουλή για το Μουσείο της Ακρόπολης

Αντιπαράθεση σχετικά με τα εύσημα της δημιουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης και της διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αντιπαράθεση σχετικά με τα εύσημα της δημιουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης και της διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι «κάποιοι στην Ελλάδα προσπαθούν να μειώσουν ή ακόμη και να κομματικοποιήσουν, με τελείως λανθασμένο και μικρόψυχο τρόπο, αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός». Ανέφερε ακόμη πως «όλα τα μέλη των συλλογικών οργάνων που ασχολήθηκαν με το Μουσείο της Ακρόπολης, απολογήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, μετά από μήνυση στελεχών της ΝΔ εναντίον τους, για παράβαση καθήκοντος» με το Συμβούλιο της Επικρατείας να απορρίπτει τις σχετικές προσφυγές «με πλειοψηφία μόλις μίας ψήφου».

Παρεμβαίνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας θέλησε να προβεί σε «μια ιστορική διόρθωση», σημειώνοντας πως η αρχική ιδέα για την ίδρυση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης πιστώνεται στον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τρυπάνη το 1976 και τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με τον κ. Σιούφα τάχθηκε σε παρέμβασή του και ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως «η πραγμάτωση αυτού του έργου, η υλοποίηση, η οικοδόμηση αυτού όλου του πραγματικού διαμαντιού του πολιτισμού έγινε επί ΝΔ και υπό των υπουργών της και του Κώστα Καραμανλή».

Αντιδρώντας ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Χατζηγάκη «κήρυγμα μικροκομματικής ανακρίβειας και ιστορικής μικροψυχίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ