Πολιτιστικά
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009 14:10

Aνοίγει τις πύλες του το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Απόψε στις 8 η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, με τα επίσημα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ξένων αρχηγών κρατών και κορυφαίων αξιωματούχων. Σε ζωντανή μετάδοση από το naftemporiki.gr η λαμπρή τελετή.

Απόψε στις 8 τελούνται τα επίσημα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, που θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ο γενικός διευθυντής της UNESCO, Κοϊχίρο Ματσουούρα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα βρίσκονται ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάτι Βανχάνεν, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Ζιαμπάο, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Νγκουέν Ταν Ντουνγκ, και πρωθυπουργοί άλλων βαλκανικών κρατών. Παρόντες θα είναι, επίσης, έξι υπουργοί Εξωτερικών και 21 υπουργοί Πολιτισμού. Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση ανά ομάδες και η τελετή θα ολοκληρωθεί με δείπνο.

Από το απόγευμα, διακόπτεται σταδιακά η κίνηση στους δρόμους γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης και οι επισκέπτες που έχουν την κάρτα εισόδου μπορούν να μπαίνουν στο χώρο, μέχρι τις 6.30 από την είσοδο της οδού Μητσαίων, περνώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, κατά τα αποψινά εγκαίνια αναμένονται και δυο εκπλήξεις η μία εκ των οποίων έχει να κάνει με την κοπή της κορδέλας, που δεν θα γίνει με τον καθιερωμένο τρόπο. Η δεύτερη αφορά, όπως το έχει ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, δύο θεάματα που έχει σκηνοθετήσει η Αθηνά-Ραχήλ Τσαγκάρη.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι, απών από την αποψινή τελετή θα είναι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και ανανέωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το naftemporiki.gr θα μεταδίδει ζωντανά την τελετή των εγκαινίων.