Πολιτική
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 13:49

ΠΑΣΟΚ: Απόπειρα κατάλυσης του ΑΣΕΠ

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαφύλαξε το κύρος της και διέσωσε τα προσχήματα, έστω την τελευταία στιγμή, παρατήρησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού για το διορισμό 15 δικαστικών επιμελητών στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαφύλαξε το κύρος της και διέσωσε τα προσχήματα, έστω την τελευταία στιγμή, παρατήρησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού για το διορισμό 15 δικαστικών επιμελητών στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Σημειώνεται ότι μετά από σχετικό έλεγχο, το ΑΣΕΠ ζήτησε να ακυρωθούν οι διορισμοί και να γίνει νέος διαγωνισμός.

«Οι αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης και του κ. Χατζηγάκη, για την υλοποίηση των παράνομων προσλήψεων δικαστικών επιμελητών στο Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν καρποφόρησαν. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαφύλαξε το κύρος της και διέσωσε τα προσχήματα, έστω την τελευταία στιγμή», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Βέβαια, η αναβολή στην λήψη απόφασης δεν ικανοποιεί. Κακώς διαιωνίζεται η απόπειρα παραβίασης του Συντάγματος και η απόπειρα κατάλυσης του ΑΣΕΠ. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπόλογη».

«¶ραγε», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ρόβλιας, «η κυβέρνηση δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους 2.346 υποψήφιους - εξαπατηθέντες, που έλαβαν μέρος στον στημένο διαγωνισμό; Ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη για το ότι οι 12 από τους 15 δήθεν διοριστέοι κατάγονται από τα Τρίκαλα και οι μισοί εξ αυτών είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του;»