Πολιτική
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 05:33

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 Μπφοφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, με εξασθένηση από το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο και αργότερα και στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο 6 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς 3 με 4 Μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια και ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στιην Κρήτη όπου είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στις Κυκλάδες 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη έως 30 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίουι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ . θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα βόρεια για πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια και ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα με εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ στη δυτική και βόρεια χώρα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί η θερμοκρασία κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)