Πολιτική
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 22:39

Απορρίπτει ο Γ. Αλογοσκούφης τα περί αιχμών κατά του πρωθυπουργού

Απέρριψε τα περί αιχμών κατά του πρωθυπουργού ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Η Ελλάδα μετά την κρίση».

Απέρριψε τα περί αιχμών κατά του πρωθυπουργού ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Η Ελλάδα μετά την κρίση».

«Σχολιαστές που δεν το είχαν καν δει, αποφάνθηκαν για το περιεχόμενό του και τους δήθεν στόχους του, δημιουργώντας μια δική τους εικονική πραγματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλογοσκούφης κατά την παρέμβασή του τάχθηκε επίσης κατά της της εκλογολογίας αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών της ΝΔ που, όπως ανέφερε, εισηγούνται εκλογικούς αιφνιδιασμούς. Ακόμη, πρότεινε αλλαγή των ρυθμίσεων που διέπουν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και αποσύνδεση της διαδικασίας από εκλογές, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη επιμονής στις μεταρρυθμίσεις με στόχο το μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος. Σημείωσε ακόμη πως οι πολιτικοί πρέπει να ηγούνται της κοινωνίας και όχι να σύρονται -όπως είπε- από τις εφήμερες διαθέσεις της κοινής γνώμης.

Πιο αναλυτικά, τόνισε ότι το βασικό συμπέρασμά του είναι πως θα πρέπει να επιμείνουμε στις μεταρρυθμίσεις που, έστω και ατελώς, προωθούνται τα τελευταία χρόνια, και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση του λιγότερου κράτους στην οικονομία και της περισσότερης οικονομίας στο κράτος. «Αυτή ακριβώς είναι και η δεδηλωμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Τον οποίο επανειλημμένως έχω χαρακτηρίσει πολιτικό μακράς πνοής» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επίσης πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Τζαννετάκη Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να αναστήσουμε τον κρατισμό, ενώ ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη διαφωνία του με πολλές από τις απόψεις που παρουσιάζονται στο βιβλίο και σημείωσε πως η πολιτική που εφάρμοζε επί 5 χρόνια ο κ. Αλογοσκούφης ήταν πολιτική κυβερνητική και όχι προσωπική. Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι το βιβλίο θέτει ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν όλο το πολιτικό σύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ