Πολιτική
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 14:27

Στο ανακριτή κατέθεσαν οι πρώην υπεύθυνοι του ταμείου του ΠΑΣΟΚ

Στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens κατέθεσαν οι πρώην υπεύθυνοι του ταμείου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου, εν όψει της αυριανής απολογίας του κ. Θ. Τσουκάτου. Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών υπέρ της χορήγησης των εγγράφων της δικογραφίας στο Γ. Σκαρπέλη. Αύριο στο Μόναχο οι δύο δικαστικοί λειτουργοί.

Στον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό που ερευνά την υπόθεση της Siemens κατέθεσαν ως μάρτυρες οι πρώην υπεύθυνοι του ταμείου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου, εν όψει της αυριανής απολογίας του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου.

Ο κ. Τσουκάτος κατηγορείται ότι το 1999 παρέλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα από τα λεγόμενα μαύρα ταμεία της επιχείρησης, χρήματα που υποστηρίζει ότι είχε δώσει στο ΠΑΣΟΚ.

Εξερχόμενοι του ανακριτικού γραφείου οι δυο μάρτυρες, ανέφεραν ότι κατέθεσαν στον ανακριτή τα ίδια πράγματα που είχαν υποστηρίξει και ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου (στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση), ότι δηλαδή, ο κ. Τσουκάτος τότε έδινε χρήματα στα ταμεία του κόμματος προερχόμενα από εισφορές, κ.λπ. και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το επίμαχο ποσό κατατέθηκε στα ταμεία του κόμματος και υπό ποια μορφή.

Νωρίτερα, με βούλευμά του (αριθμός 1327/09) το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την έφεση που ασκήθηκε κατ' εντολήν του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκου Καρούτσου κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που διέταξε τη χορήγηση όλων των εγγράφων της δικογραφίας στον κατηγορούμενο κ. Γιώργο Σκαρπέλη.

Σύμφωνα με το σημερινό βούλευμα, ο κατηγορούμενος πρέπει να διευκολύνεται στην ανεύρεση του αποδεικτικού υλικού που κρίνει αναγκαίο για την απόδειξη των ισχυρισμών του, ενώ επικαλείται την αρχή της ισότητας των όπλων ανάμεσα στην κατηγορούσα αρχή και τον κατηγορούμενο και την ανάγκη να είναι η ανάκριση «απαρεγκλίτως φανερή».

Εν τω μεταξύ, αύριο το βράδυ, ο κ. Ζαγοριανός αναμένεται να ταξιδέψει στη Γερμανία με τον εισαγγελέα εφετών αρμόδιο για θέματα εκδόσεων Ευ. Παντιόρα προκειμένου να έχουν συνεργασία με τους εισαγγελείς του Μονάχου για το θέμα της έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ