Πολιτική
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 15:03

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κ. Καραμανλή - Χ. Πέτερινγκ

Σε θερμό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκέρτ Πέτερινγκ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της Ε.Ε., την εφαρμογή της συνθήκης της Λισαβόνας και την παράνομη μετανάστευση.

«Διαβεβαίωσα τον κ. Πέτερινγκ ότι η Ελλάδα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο και τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε ο κ. Καραμανλής τόνισε –λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του- ότι «η μακρόχρονη συνεισφορά του στην υπηρεσία του θεσμού αυτού και η πολύτιμη εμπειρία του υπήρξαν τα ισχυρότερα εχέγγυα για την επιτυχή Προεδρία του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι τρέφει «ιδιαίτερο θαυμασμό για την Ελλάδα, την μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή χώρα με την σπουδαία δημοκρατική της παράδοση».

«Όπως όλοι γνωρίζετε, αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επικύρωσης της συνθήκης της Λισαβόνας και η Ελλάδα ανήκει στις χώρες οι οποίες την επικύρωσαν», πρόσθεσε ο Πέτεριγνκ και σημείωσε: «Η Ελλάδα όπως πάντα δίνει ένα καλό παράδειγμα προσήλωσης στην ευρωπαϊκή υπόθεση».