Πολιτική
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 18:22

Eκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής ζητά το ΠΑΣΟΚ

«Η υπόθεση Siemens δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει ανάγκη άμεσης διερεύνησής της και πλήρους αποκάλυψης της αλήθειας. Ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Η υπόθεση Siemens δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει ανάγκη άμεσης διερεύνησής της και πλήρους αποκάλυψης της αλήθειας. Ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.

«Ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ., αρνήθηκαν να αποδεχθούν την πρόταση αυτή που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τρεις φορές έως τώρα, παίζοντας επικίνδυνα με τους θεσμούς και για ν’ αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες.

Δεν μπορούν πλέον να αρνούνται τη διερεύνηση αυτής της μεγάλης υπόθεσης σε όλο της το εύρος, για όλους και για όλα.

Είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, ώστε το πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από κάθε σκιά να προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας και των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε.

Eδωσε επίσης στη δημοσιότητα το Βιβλίο Εσόδων του Κινήματος, εκείνης της περιόδου, «όπου υπάρχουν οι σχετικές εγγραφές που επιβεβαιώνουν όσα από την πρώτη στιγμή έχουμε πει, ύστερα από τον έλεγχο που έγινε, όταν προέκυψε το θέμα».

Διατυπώνοντας ενώπιον της Βουλής το αίτημα του κόμματος για σύγκληση της Ολομέλειας μέσα στο καλοκαίρι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πως ένας ειδικός ανακριτής μόνος του όσες ικανότητες κι αν έχει δεν μπορεί να διερευνήσει ένα τέτοιο σκάνδαλο. «Ποιος θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την αλήθεια, μετά από μια πλήρη έρευνα; Μόνο η Βουλή των Ελλήνων έχει τη δυνατότητα αυτή» πρόσθεσε.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε υποστηρίξει πως το κλείσιμο της Βουλής πριν από τις Ευρωεκλογές «ήταν στα όρια του πραξικοπήματος».

Ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε ότι προχθές είχε δώσει στοιχεία περί ανάμειξης του Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση Siemens και ζήτησε να πάνε στον εισαγγελέα, όπως επίσης και να υπάρξει εσωτερική ερευνα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε αμέσως με τον κ.Τσοχατζόπουλο, ο οποίος εξέδωσε δημόσια ανκοίνωση, διαψεύδοντας και τονίζοντας ότι έχει καταφύγει με δική του μήνυση στη δικαιοσύνη επί των συγκεκριμένων εγγράφων.