Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την επιλογή και το ρόλο της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με αφορμή την πλήρωση των κενών θέσεων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.
Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την επιλογή και το ρόλο της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με αφορμή την πλήρωση των κενών θέσεων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.
«Θέλω να ελπίζω, δοθείσης της ευκαιρίας, ότι ο νέος εισαγγελέας σήμερα θα κάνει καλύτερα τη δουλειά του από τον προηγούμενο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Παράλληλα εξέφρασε επιφυλάξεις για τις «άρον-άρον επιλογές, που έγιναν σε χρόνο ρεκόρ - ούτε δώδεκα ώρες από τη λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης».
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του, για επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τα 2/3 της Βουλής και επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Επειδή η χώρα βιώνει μια κατάσταση εθνικής ανομίας και έχει καταρρεύσει η δημόσια ηθική, η διαδικασία επιλογής των κορυφαίων δικαστικών λειτουργών με μία απλή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, είναι πλέον απολύτως υπονομευμένη και διαβλητή στη συνείδηση της κοινής γνώμης, αλλά και του νομικού κόσμου».
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αντεπιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως όταν κυβερνούσε πολλές φορές εξετράπη σε επιλογές για τις ανώτατες βαθμίδες της πυραμίδας της δικαστικής ιεραρχίας στην Ελλάδα, οι οποίες συζητήθηκαν για πολύ καιρό τότε. «Η ονοματολογία είναι άχαρη τις περισσότερες φορές, αλλά καλό είναι να γνωρίζουν οι συνάδελφοι της ηγετικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ ότι έχουμε μνήμη και θυμόμαστε και τις περιόδους εκείνες του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όταν ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, λειτουργούσε ως κομματικός επίτροπος σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής έστρεψε τα βέλη κατά των δύο μεγάλων κομμάτων, υποστηρίζοντας πως και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ προηγουμένως χειραγωγούν τη δικαιοσύνη επί δεκαετίες. Επισήμανε ακόμη πως το ΚΚΕ «δεν έχει αυταπάτες για το ρόλο που παίζει η δικαιοσύνη, ως προστάτης συντήρησης, διαφύλαξης και επέκτασης, των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και διατήρηση του συστήματος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ