Κόσμος
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 14:05

Απορρίπτει ο Πούτιν τους ισχυρισμούς Ομπάμα ότι είναι προσκολλημένος στον Ψυχρό Πόλεμο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα για να αλλάξει γνώμη στον Αμερικανό πρόεδρο, που θεωρεί ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός είναι προσκολλημένος σε ψυχροπολεμικές αντιλήψεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τελευταίου. Τη Δευτέρα αρχίζει η περιοδεία του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα για να αλλάξει γνώμη στον Αμερικανό πρόεδρο, που θεωρεί ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός είναι προσκολλημένος σε ψυχροπολεμικές αντιλήψεις, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τελευταίου.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Πούτιν έπρεπε «να καταλάβει ότι η ψυχροπολεμική προσέγγιση στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ είναι ξεπερασμένη» και ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός αμφιταλαντεύεται μεταξύ παλιών και νέων προσεγγίσεων.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ: «Βλέπω ότι δεν έχει πλήρη πληροφόρηση. Μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα, θα έχει καλύτερη γνώση της πραγματικότητας... Είμαι σίγουρος ότι μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο πρόεδρος Ομπάμα θα αλλάξει γνώμη».

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για μιάμιση ώρα στη Μόσχα την ερχόμενη Τρίτη. Ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία ο Ομπάμα θα βρεθεί το θέμα της μείωσης του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ