Κόσμος
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2009 14:34

Εγκαταλείπει τον πολιτικό στίβο η Σάρα Πέιλιν

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί αυτό το μήνα από κυβερνήτης της Αλάσκας ανακοίνωσε χθες η Σάρα Πέιλιν, υποψήφια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008. «Δεν θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου το 2010», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί αυτό το μήνα από κυβερνήτης της Αλάσκας ανακοίνωσε χθες η Σάρα Πέιλιν, υποψήφια αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αλάσκα – με τον βοηθό κυβερνήτη Σον Παρνέλ και τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στο πλευρό της – η Πέιλιν διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή της στη θέση του κυβερνήτη, ενώ δεν έδωσε καμία ένδειξη για τα μελλοντικά σχέδιά της.

«Δεν θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου το 2010», είπε η Πέιλιν και πρόσθεσε πως θα μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές της στον Παρνέλ στις 26 Ιουλίου.

Η Πέιλιν, την οποία επέλεξε αιφινιδιαστικά ο Τζον Μακέιν ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2008, ανασύνταξε τη συντηρητική βάση του κόμματος. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, θα διεκδικούσε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η 45χρονη Πέιλιν δήλωσε πως δεν επιθυμεί να σπαταλήσει χρόνο στο «σπορ του πολιτικού αίματος» και επικαλέστηκε τις δημόσιες επικρίσεις για τις πράξεις και την οικογένειά της από την εποχή της προεκλογικής εστρατείας του 2008.

«Είστε αφελείς αν δεν βλέπετε μία πίεση σε όλο το γήπεδο αυτή τη στιγμή στο εθνικό επίπεδο να διαμελίζει έναν καλό γκαρντ», δήλωσε χαρακτηριστικά.