Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 14:52

Συμφωνία της ΕΡΤ με το κανάλι της Βουλής

Συμφωνία ευρύτερης συνεργασίας του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής με την ΕΡΤ υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου.

Συμφωνία ευρύτερης συνεργασίας του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής με την ΕΡΤ υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου.

«Με βάση αυτή τη συμφωνία η συνεργασία του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού σταθμού της Βουλής με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση παίρνει επίσημο χαρακτήρα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.

«Εφεξής», συνέχισε ο κ. Σιούφας, «θα μπορούν να συνεργάζονται στο κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό επίπεδο με ανταλλαγή προγραμμάτων. Θα μπορούν επίσης να προχωρούν σε συμπαραγωγές για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο σε κοινοβουλευτικά και πολιτιστικά θέματα και βέβαια μπορούν να προχωρήσουν και σε άλλου είδους συνεργασίες στον τομέα της ψηφιοποίησης και εν γένει σε όλους τους τομείς που η σύγχρονη τεχνολογία προβλέπει στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε τα παρακάτω:

«Με τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της ΕΡΤ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά και ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ που είναι μια δημόσια υπηρεσία και οφείλει να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και αυτό ακριβώς κάνει με αυτή τη συμφωνία έναντι της Βουλής. Η συμφωνία γίνεται ακριβώς για να στηριχθεί ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής προκειμένου να αναδείξει αυτό ακριβώς για το οποίο έχει στηθεί, δηλαδή τη λειτουργία και τη σημασία του Κοινοβουλίου. Επομένως η συμφωνία και ο ρόλος της ΕΡΤ εντάσσονται στην προσπάθεια της περαιτέρω διευκόλυνσης της λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμών. Η ΕΡΤ θα στηρίξει τη Βουλή ώστε η λειτουργία του Κοινοβουλίου και τα στοιχεία του κοινοβουλευτισμού να γίνουν κτήμα του καθενός από εμάς όπως απαιτεί η σύγχρονη Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χρήστος Παναγόπουλος δήλωσε:

«Χαιρόμαστε για το γεγονός ότι με το Κανάλι της Βουλής έχουμε μια άριστη συνεργασία πολλών ετών. Μέσω αυτής εδώ της συμφωνίας θεσμοθετείται η συνεργασία μας και μας δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω συνεργασία και άλλα επίπεδα, πέραν της ανταλλαγής προγραμμάτων, όπως η ψηφιοποίηση των αρχείων από το Κανάλι της Βουλής και η είσοδος της Τηλεόρασης της Βουλής στην ψηφιακή εποχή με τη μετάδοση του προγράμματός της μέσω του ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ».