Πολιτική
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 06:09

Η ατζέντα της ημέρας

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα το ΠΑΜΕ στους κλάδους των τροφίμων-ποτών, των λογιστών και των κατασκευών, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

* Ξεκινούν το πρωΐ οι απολογίες των μελών της συμμορίας της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και άλλων παράνομων πράξεων.

* Στις 9 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για την τελευταία γνωμοδότηση του εισαγγελέα Σανιδά για το απόρρητο των επικοινωνιών του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ (Βερανζέρου 13), έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, διευρυμένο με τις διοικήσεις των περιφερειακών τμημάτων του συλλόγου για την περίθαλψη των 400.000 ασφαλισμένων του Ταμείου Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

* Στις 12 το μεσημέρι στο Εντευκτήριο του Μεγάρου της Βουλής η παρουσίαση της έκδοσης της Βουλής: «Πρόεδροι της βουλής Εθνοσυνελεύσεων και Γερουσίας 1821-2008». Ομιλητές ο Δημήτρης Σιούφας, η Αννα Μπενάκη-Ψαρρούδα και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Την έκδοση θα παρουσιάσει ο καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τους πολιτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με θέμα: «Εξελίξεις - εκτίμηση - διεκδικήσεις Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για μισθολογική πολιτική, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εργασιακές σχέσεις».

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη του κόμματος «Δημοκρατικοί» με θέμα: «Πρόταση περί ριζικών μεταρρυθμίσεων». Ομιλητής ο πρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, Μελέτης Μελετόπουλος.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Σαντορίνη, συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) με θέμα: «Εφαρμογή της νέας ΚΟΑ Οίνου: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τις εταιρείες οίνου σε Ευρώπη και Ελλάδα», με τη συμμετοχή της Ευρωπαίας επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαριάν Φίσερ Μπόελ.

* Στη 1 μ.μ. συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ¶μυνας (ΚΥΣΕΑ).

* Στη 1 μ.μ. συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάση Παπαληγούρα.

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

* Στη 1:30 μ.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα υποδεχθεί 53 αλλοδαπούς σπουδαστές του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, στους κήπους της Νομαρχίας.

* Στις 4 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, παρουσία εκπροσώπων του ΟΣΕ και της ΕΔΙΣΥ, για τη λήψη μέτρων προστασίας του τροχαίου υλικού και της επιδομής του ΟΣΕ από κλοπές και κακόβουλες ενέργειες.

* Στις 8 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο: «Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα 2004. Κοστούμια – Σκηνικά – Τιμή στους Εθελοντές», που θα παρουσιαστεί στην Εθνική Γλυπτοθήκη (Πάρκο Στρατού, Γουδί).

* Σήμερα στη Σαντορίνη το συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και η Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV) με τίτλο: «Η Εφαρμογή της νέας Κοινής Οργάνωσης της Αμπελοοινικής Αγοράς (ΚΟΑ) στα κράτη μέλη της ΕΕ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τις Επιχειρήσεις Οίνου».

* Απόψε στο ΟΑΚΑ η μεγάλη συναυλία του Κάρλος Σαντάνα.