Πολιτική
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009 11:06

Παγιώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου. Στο 5,3% η διαφορά των δύο κομμάτων σύμφωνα με έρευνα της MARC για το «Έθνος της Κυριακής». Κεφάλι τριών ποσοστιαίων μονάδων για το ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα για την ικανόνητα διακυβέρνησης στην έρευνα της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, ενώ για πρώτη φορά στη μία από αυτές ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,5%, έναντι 29,2% της ΝΔ και ακολουθούν ΚΚΕ 7,1%, ΛΑΟΣ 5,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,6% και Οικολόγοι Πράσινοι 3%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 41,1%, έναντι 38,6% του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue και την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής" στο ερώτημα για την ικανότητα διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25%, η ΝΔ 22%, ενώ στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 2 μονάδες διαφορά του Γ. Παπανδρέου.

Διφορούμενες είναι οι απόψεις των πολιτών για το θέμα των πρόωρων εκλογών. Στη δημοσκόπηση της ΜARC το 40,8% επιθυμεί πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, το 39,4% επιθυμεί εξάντληση της τετραετίας. Αντίθετα στην έρευνα της Public Issue το 49% υποστηρίζει πως δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές και το 46% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ