Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 15:44

Αντώναρος: Εξωπραγματικές ιδέες και ευχολόγια από το ΠΑΣΟΚ

Έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο της Σύμης, σημειώνοντας πως «οι τοποθετήσεις του είναι ένα μόνιμο "όχι"».

Έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο του άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από το συνέδριο της Σύμης, σημειώνοντας πως «οι τοποθετήσεις του είναι ένα μόνιμο "όχι"».

«Ο κ. Παπανδρέου καλά θα κάνει να αφοσιωθεί στην επεξεργασία ενός ουσιαστικού σχεδίου προτάσεων για τα πραγματικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος προσθέτοντας ότι «αντί σχεδίου, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του εξακολουθούν να διατυπώνουν νεφελώδη ευχολόγια χωρίς καμία ουσία, εξωπραγματικές ιδέες, οι οποίες αν εφαρμόζονταν θα κόστιζαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους».

Συμπλήρωσε ότι «αποφεύγει να τοποθετηθεί ουσιαστικά και δεσμευτικά σε συγκεκριμένα προβλήματα. Η τοποθέτησή του είναι ένα μόνιμο "όχι". Αυτό δεν αποτελεί καμία προσφορά στην επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα».

Υπερασπιζόμενος την κυβέρνηση, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι «δίνει λύσεις και προσφέρει διέξοδο στα προβλήματα που ασφαλώς ανακύπτουν κάθε τόσο στη χώρα και μάλιστα εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης, που είναι φυσικό να έχει επιπτώσεις και εδώ»

Σημείωσε τέλος πως «η κυβέρνηση αυτή ουδέποτε έκρυψε από τον ελληνικό λαό τα προβλήματα», διευκρινίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

¶μεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην τοποθέτηση του κ. Αντώναρου περί «νεφελωδών ευχολογίων και εξωπραγματικών ιδεών».

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν βαρεθεί να ακούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, παρόμοιες εκφράσεις απόλυτου μηδενισμού» και πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή, θα ήταν χρήσιμο να ακούσει και να αποδεχτεί κάποιες από τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για όσο καιρό παραμένουν στην εξουσία».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα πρότεινε στον κ. Αντώναρο «να επιχειρήσει να συνδεθεί, όσο μπορεί, με τη συζήτηση που γίνεται σε όλη την Ευρώπη για την πράσινη ανάπτυξη», τονίζοντας ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη, είναι προτάσεις που υιοθετούν, σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και συντηρητικές κυβερνήσεις.