Αθλητικά
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 18:51

«Στο χέρι του Κουφού η πρόοδος στο ΝΒΑ»

Ο Αλμπέρτο Νταλ Τσιν, υπεύθυνος διεθνούς σκάουτινγκ της Γιούτα Τζαζ βρίσκεται στη Ρόδο για το Ευρωμπάσκετ Νέων και μίλησε για τον Κώστα Κουφό και την προοπτική που έχει στο ΝΒΑ, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, του οποίου αποδείχθηκε θαυμαστής.

Ο Αλμπέρτο Νταλ Τσιν, υπεύθυνος διεθνούς σκάουτινγκ της Γιούτα Τζαζ βρίσκεται στη Ρόδο για το Ευρωμπάσκετ Νέων και μίλησε για τον Κώστα Κουφό και την προοπτική που έχει στο ΝΒΑ, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, του οποίου αποδείχθηκε θαυμαστής.

Αρχικά ο Νταλ Τσιν εξήγησε για τον Κουφό ότι «ο Κώστας προοδεύει, βελτιώνεται και γίνεται καλύτερος. Είναι πολύ νέος και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Έχει μεγάλο μέλλον, το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από αυτόν και τη δουλειά που θα κάνει. Ήταν δύσκολο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί. Μας αρέσει όμως ότι βλέπουμε σ’ αυτόν, αυτά που μπορεί να κάνει στο γήπεδο».

Ο Νταλ Τσιν θεωρεί ότι η παρουσία του Κουφού στο NBDL έγινε, επειδή «θέλαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία να παίξει, γιατί μένοντας στον πάγκο δεν θα γίνει καλύτερος. Χρειάζεται αγώνες, χρειάζεται χρόνο στο παρκέ και αυτό του δώσαμε. Έχουμε υψηλές προσδοκίες από αυτόν, πιστεύουμε σε αυτόν. Μην ξεχνάτε ότι στην ομάδα βρίσκεται ήδη ο Οκούρ, με τον οποίο μοιάζουν σε πολλά πράγματα στο παιχνίδι τους. Και υπάρχει και το θέμα του Μίλσαπ, ο οποίος δεν ξέρουμε ότι αν θα είναι στην ομάδα. Αν δεν είναι, ο χρόνος του πιθανότατα θα πάει και στον Κουφό. Θα ξαναπώ ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη δική του επιθυμία να γίνει καλύτερος παίκτης. Το θετικό είναι πως όταν είχε την ευκαιρία να παίξει την εκμεταλλεύτηκε. Ίσως φέτος πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Θα πρέπει να προπονηθεί καλά, να παίξει καλά, να εκμεταλλευτεί το χρόνο που θα του δοθεί. Όλα εξαρτώνται από αυτόν».

Η άποψή του για την Ελλάδα γενικότερα είναι κάτι περισσότερο από θετική: «Μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται η Ελλάδα. Παίζει πολύ καλή άμυνα πάντα. Θα πρέπει να σας πω ότι στη Ρόδο έφτασα από τη Νέα Ζηλανδία. Η ελληνική ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι μπορεί να πάει πολύ καλά και εδώ. Μου άρεσε ο Παππάς, αλλά όχι μόνο. Και οι δύο ψηλοί… Αλλά περισσότερο για να πω την αλήθεια μου αρέσει το ομαδικό της πνεύμα. Ήταν πάρα πολύ έξυπνο να διατηρηθεί ατόφια αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια και τώρα να παραμείνει ο κορμός της μαζί και σε αυτό το τουρνουά με την προσθήκη κάποιων ακόμη παικτών. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά. Η Ελλάδα, το ελληνικό μπάσκετ έχει τα πάντα. Ποιότητα, ταλέντο, ομαδικό πνεύμα, πολύ δυνατή άμυνα με παίκτες που έχουν διάθεση να παίξουν καλή άμυνα που είναι σημαντικό. Για μένα είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη ανεξάρτητα για τι διοργάνωση μιλάμε. Ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις την Ελλάδα».

Πηγή: www.gazzetta.gr