Η Βούλα Παπαχρήστου με το πρώτο άλμα της στα 14.34 πέτυχε ατομικό ρεκόρ και πήρε το χρυσό μετάλλιο το οποίο πανηγύρισε ανάλογα και δικαίωσε όλους όσοι πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε. Συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση που έχει η Ελλάδα στο τριπλούν στις γυναίκες την τελευταία 15ετία.
Με ένα μετάλλιο, ατομικά ρεκόρ, συμμετοχές σε τελικούς και πολύ καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, έκλεισε η δεύτερη μέρα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου αθλητών κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στο Κάουανς της Λιθουανίας.
Η Βούλα Παπαχρήστου με το πρώτο άλμα της στα 14.34 πέτυχε ατομικό ρεκόρ και πήρε το χρυσό μετάλλιο το οποίο πανηγύρισε ανάλογα και δικαίωσε όλους όσοι πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε. Συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση που έχει η Ελλάδα στο τριπλούν στις γυναίκες την τελευταία 15ετία.
Ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι δήλωσε ευχαριστημένος και τόνισε με έμφαση ότι «αυτός ήταν ο αγώνας της φετινής χρονιάς που θέλαμε ένα μετάλλιο. Ήρθε το χρυσό ακόμη καλύτερα. Αυτό που της είχα ζητήσει ήταν να βελτιώσει έστω και έναν πόντο το ρεκόρ της και το πέτυχε. Για την ηλικία της και τη φάση που βρίσκεται, τα καλά άλματα και τα ρεκόρ έπρεπε εδώ στο Κάουανς, σε αυτή τη διοργάνωση να τα κάνει».
Η ίδια η αθλήτρια χαρούμενη και χαμογελαστή αναφέρθηκε στη δουλειά που έχουν κάνει όλη τη χρονιά με τον προπονητή της και ότι ήθελε αυτό το μετάλλιο για να έχει δύναμη για το μέλλον.
«Ήταν όλα ιδανικά. Ξεκίνησα με ένα μεγάλο άλμα και αυτό μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση. Πίστεψα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό. Είχα λίγο ευνοϊκό άνεμο στο πρώτο άλμα, αλλά στα επόμενα ήταν αντίθετος. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον προπονητή μου Γιώργο Πομάσκι που πίστεψε στις δυνατότητες μου και με στήριξε για να φθάσω στο χρυσό. Και έπεται συνέχεια. Εύχομαι να είμαι υγιής και να συνεχίσω την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα στο τριπλούν στις γυναίκες και να φέρω και εγώ πολλά μετάλλια».
Το πρωί στα προκριματικά από τους δύο άλτες του επί κοντώ ο Δημήτρης Πατσουκάκης πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 5.30 και πέρασε στον τελικό. Ο Στέφανος Κουφίδης έμεινε στο 5.20 αφού δεν κατάφερε στα τρία άλματα που είχε στα 5.30 και έμεινε στη 17η θέση στο σύνολο των αθλητών. Είχε και έναν τραυματισμό πρόσφατα που τον ταλαιπώρησε και τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.
Στα απογευματινά αγωνίσματα είχαμε τα εξής αποτελέσματα.
Ο Γιώργος Αγγελάκης στον τελικό των 100 μέτρων έσπασε το ατομικό του ρεκόρ και έκανε 10.45 παίρνοντας την πέμπτη θέση. Πρώτος τερμάτισε ο Βρετανός Χάρι Αικίνες Αριετέι με χρόνο 10.15. Δύο ακόμη Βρετανοί πήραν τη δεύτερη και τρίτη θέση.
«Είχα τρεις στόχους και τους κατέρριψα όλους. Τη συμμετοχή μου στον τελικό. Μία θέση στην εξάδα και την κατάρριψη του ατομικού μου ρεκόρ. Η πέμπτη θέση στον τελικό σε αυτήν τη διοργάνωση ήταν για μένα πολύ σημαντική κατάκτηση, γιατί ανέβηκα κατά μία μετά την έκτη θέση στο πανευρωπαϊκό εφήβων το 2007. Αν δεν υπήρχε πάντως ο Δημήτρης Φιλίνδρας, ο προπονητής μου ούτε το όριο για να έρθω στη διοργάνωση δεν θα είχα πετύχει».
Η Σοφία Ρήγα στον τελικό των 10.000 μέτρων τερμάτισε τελευταία με χρόνο 38:13.98, γιατί είχε ενοχλήσεις με το στομάχι της από το πρώτο χιλιόμετρο, ενώ πρώτη ήταν η Ρωσίδα Πόπκοβα με χρόνο 33:37.31
Η Μαρία Πάνου στα 1.500 μέτρα πάλεψε την κούρσα, έκανε ατομικό ρεκόρ και τερμάτισε με χρόνο 4:21.03 στην 15η θέση μένοντας όμως εκτός τελικού.
Στα 400 μέτρα ο Πέτρος Κυριακίδης δεν είχε δυνάμεις στο τέλος και έμεινε στην όγδοη θέση με χρόνο 46.84. Ο Γάλλος Φονσά πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 45.68.
Ο Μιχάλης Μερτζανίδης στον τελικό του μήκους έκανε τρία άκυρα άλματα και δε συνέχισε μένοντας εκτός κατάταξης. Με το άλμα που έκανε στα προκριματικά θα έμπαινε εύκολα. Το χρυσό πήρε ο Λετονός Λέιτις με άλμα στα 7.90.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην ημιτελική φάση στα 400 μέτρα με εμπόδια έκανε χρόνο 51.21 ήταν τέταρτος στη σειρά του και τελικά ένατος λόγω χρόνου και έμεινε εκτός τελικού.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που ο ΣΕΓΑΣ του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχει στους αγώνες παρόλο που δεν είχε πιάσει το όριο και ότι μεγάλο μέρος των καλών εμφανίσεων το οφείλει στον προπονητή του Γιώργο Παναγιωτόπουλο και στους γονείς του.
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο άλμα εις ύψος πέρασε και τα 2.17 με τη δεύτερη προσπάθεια και έτσι προκρίθηκε στον τελικό. Απέτυχε στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε στα 2.20, αλλά έδειξε ότι έχει το συγκεκριμένο ύψος. Είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών και είναι επιτυχία η παρουσία του στον τελικό.
Ο αρχικός στόχος του αρχιπροπονητή Στέργιου Τσιφτσόγλου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ήταν ένα μετάλλιο και έξι συμμετοχές σε τελικούς. Μόλις στη δεύτερη μέρα οι αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής ομάδας τα κατάφεραν και η χαρά του ήταν διπλή. Καλές επιδόσεις, κατάρριψη ατομικών ρεκόρ και διακρίσεις.
Το ίδιο ικανοποιημένος και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Παναγιώτης Δημάκος που είδε τους αθλητές να κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις και να επιβεβαιώνουν την άποψη που έχουν στην Ομοσπονδία ότι αυτή η φουρνιά θα προσφέρει ξανά μεγάλες στιγμές στο στίβο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ