Αθλητικά
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 16:01

Μπάσκετ: Για το Καρπενήσι αναχώρησε η Εθνική

Με τελικό προορισμό το... βάθρο του Ευρωμπάσκετ, η Εθνική Ομάδα αναχώρησε το μεσημέρι για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Με τελικό προορισμό το... βάθρο του Ευρωμπάσκετ, η Εθνική Ομάδα αναχώρησε το μεσημέρι για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Τα νέα πρόσωπα, οι απουσίες, η πίστη για κάτι καλό τον προσεχή Σεπτέμβριο στα παρκέ της Πολωνίας και... τα απρόοπτα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της αρχής της νέας εποχής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Να τα δώσουμε όλα για την ομάδα» είπαν με μια φωνή οι διεθνείς.

Πρώτοι στο ραντεβού της Εθνικής στο ΟΑΚΑ έφτασαν οι Μανώλης Παπαμακάριος και Κώστας Κουφός. Τελευταίος όλων αφίχθη ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος «έπαθε» λάστιχο στη διαδρομή. Όπως τόνισε, πάντως, δεν πιστεύει να... κλατάρει και η «επίσημη αγαπημένη», παρά τις απουσίες των Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

«Aκόμα και τα παιδιά να ήταν, την ίδια προσπάθεια θα καταβάλαμε» δήλωσε αρχικά ο Καρδιτισώτης σέντερ και συνέχισε: «Είναι τιμή για εμάς που είμαστε στην Εθνική Ομάδα. Θέλουμε να είμαστε υγιείς για να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Θέλουμε να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή, να δούμε τι πρέπει να κάνουμε και να τα δώσουμε όλα για την ομάδα».

Με τη σειρά του, ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε: «Η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα. Είναι τιμή και περηφάνεια να είσαι μέλος της. Όποιος δεν συμμετέχει, έχει τους δικούς του λόγους, πρέπει, όμως, τώρα να μιλάμε γι' αυτό. Τώρα πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά. Η Εθνική έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Πάντα βάζουμε τον πήχη ψηλά. Είμαστε μια υπερδύναμη και πρέπει να το αποδείξουμε. Αυτοί που μείναμε εδώ, θα κάνουμε το καλύτερο για να ξανακάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες».

Όσο για την νέα εποχή στην Ομάδα με την παρουσία του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο, ο Λαρισαίος γκαρντ πρόσθεσε: «Υπάρχει νέος προπονητής, νέο τιμ και γενικώς είμαστε μια νέα ομάδα, υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, που πρέπει να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδος κι έχουν δείξει με το έργο τους ότι μπορούν να το κάνουν».

Ο ίδιος ο Καζλάουσκας, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι μια θέση στο βάθρο. Είναι σημαντικές οι απουσίες που έχουμε. Με το ταλέντο, όμως, και τη δύναμη που έχει η συγκεκριμένη ομάδα θα τα καταφέρει και σε αυτή τη διοργάνωση».

Το «παρών», αλλά δίχως να ταξιδέψει για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, έδωσε κι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Κι αυτό μόνο και μόνο για να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με την κατάστασή του και πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ κι αρκετό καιρό στη μέση. «Δεν είναι δήλωση αποχώρησης. Είμαι στην πιο δύσκολη φάση της καριέρας μου. Δουλεύω καθημερινά πάρα πολλές ώρες. Κάνω ένα ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και σε 10-15 ημέρες, αν νιώσω καλύτερος και είμαι έτοιμος να προσφέρω στην Εθνική, θα ενσωματωθώ στην προετοιμασία» είπε ο «Βασιλό», ο οποίος δε θα υποβληθεί σε επέμβαση, από τη στιγμή που δεν έχει τις εγγυήσεις πως, αν την κάνει, θα επανέλθει στο 100%.

Από κοντά κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που, αν και απών από την προετοιμασία, ήταν εκεί για να αποχαιρετήσει τους διεθνείς.

Εν εντιθέσει με τον Βασιλόπουλο και τον «Τεό», ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν στο σημερινή πρώτη συνάντηση της Εθνικής, ωστόσο, θα βρεθεί στην προετοιμασία της. Ο πάουερ φόργουορντ της Μάλαγα ταλαιπωρείται από ίωση και θα ταξιδέψει αύριο για το Καρπενήσι. Αυτό δεν το γνώριζαν δύο φανατικές του θαυμάστριες, οι οποίοες έμειναν στο ΟΑΚΑ να τον περιμένουν...

Η αποστολή της Εθνικής απαρτίζεται από τους Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Νίκο Ζήση, Κώστα Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθη, Γιάννη Καλαμπόκη, Κώστα Κουφό, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Γιάννη Μπουρούση, Στράτο Περπέρογλου, Γιώργο Πρίντεζη, Βασίλη Σπανούλη, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, Δημήτρης Τσαλδάρη, Αντώνη Φώτση, Μανώλη Παπαμακάριο και Γιάννη Γεωργαλή.

Αρχηγός της Ομάδος βάσει συμμετοχών θα πρέπει να είναι ο Αντώνης Φώτσης, ωστόσο, ο Γιόνας Καζλάουσκας, ερωτηθείς επί του θέματος, είπε πως «θα δούμε ποιος θα είναι, ποιος έχει την ηγετική προσωπικότητα».

Πηγή: www.gazzetta.gr