Αθλητικά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:56

Mένει στον Παναθηναϊκό ο Γιασικεβίτσιους

Το μεγαλύτερο σίριαλ του φετινού καλοκαιριού έληξε. Στο τελευταίο επεισόδιο του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συμφώνησε με την πρόταση ανανέωσης που του πρότεινε ο Παναθηναϊκός.

Το μεγαλύτερο σίριαλ του φετινού καλοκαιριού έληξε. Στο τελευταίο επεισόδιο του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συμφώνησε με την πρόταση ανανέωσης που του πρότεινε ο Παναθηναϊκός.

Έτσι όπως όλα δείχνουν ο Λιθουανός σταρ θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος μέχρι τη λήξη της καριέρας του εξασφαλίζοντας και τον όρο στο συμβόλαιο του που έκανε τη διαφορά και τον έπεισε να μείνει στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η εξ αρχής διαφωνία του «Σάρας» με την πρόταση του Παναθηναϊκού είχε να κάνει με τη χρονική διάρκεια και όχι με το ύψος της αμοιβής, αφού είχε επέλθει συμβιβασμός για αυτήν στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Ο Λιθουανός ωστόσο διαφωνούσε με την παρουσία οψιόν στο συμβόλαιο του από την πλευρά του Παναθηναϊκού το επόμενο καλοκαίρι. Βλέπετε, ήθελε να είναι εξασφαλισμένος σε ένα βαθμό τουλάχιστον ότι δεν θα χρειαστεί να περάσει ανάλογη δοκιμασία με τη φετινή και το καλοκαίρι του 2010. Παρά ταύτα, το αίτημα του συναντούσε την αντίρρηση των «πρασίνων», οι οποίοι επιθυμούσαν να έχουν λόγο στην παραμονή του «Σάρας» στην ομάδα τους για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο.

Έτσι με δεδομένη τη θέληση των εμπλεκομένων πλευρών για να επέλθει η συμφωνία, αυτή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Και ο Λιθουανός είχε δείξει με δηλώσεις του, αλλά και τη στάση του ότι επιθυμούσε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε εξηγήσει με κάθε τρόπο ότι υπολογίζει τον Γιασικεβίτσιους για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Όλα θα οριστικοποιηθούν στην καθοριστική επαφή του μάνατζερ του «Σάρας», Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη, όπου και αναμένεται να επικυρωθεί ότι ο όρος του Γιασικεβίτσιους έγινε δεκτός από τους «πράσινους» με ανάλογο όμως δικαίωμα να διατηρούν και οι ίδιοι. Ναι μεν, λοιπόν οι πρωταθλητές Ευρώπης έδωσαν το δικαίωμα επιλογής στον Λιθουανό σχετικά με το αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι» και για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο, αλλά και εκείνοι είναι εξασφαλισμένοι ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα μπορούν να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν που θα υπάρχει στο συμβόλαιο το επόμενο καλοκαίρι.

Έτσι ο Παναθηναϊκός κράτησε στις τάξεις του τον μεγάλο σταρ και διατήρησε το δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να το κάνει αυτό και για τη σεζόν 2010-11. Από την πλευρά του, ο «Σάρας» είναι ικανοποιημένος, επειδή θα έχει λόγο για το δεύτερο χρόνο του νέου συμβολαίου που αναμένεται να υπογράψει με τους «πράσινους».

Πηγή: www.gazzetta.gr