Πολιτική
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 20:08

Συναντήσεις αμπελουργών με τα πολιτικά κόμματα

Συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα πραγματοποιούν από σήμερα οι εκπρόσωποι των αμπελουργών, εν όψει του πανελλήνιου συλλαλητηρίου που έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 30 Ιουλίου στην Αθήνα

Συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα πραγματοποιούν από σήμερα οι εκπρόσωποι των αμπελουργών, εν όψει του πανελλήνιου συλλαλητηρίου που έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 30 Ιουλίου στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το συλλαλλητήριο θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την άρνηση της κυβέρνησης να δρομολογήσει λύσεις -όπως έχει από πέρυσι δεσμευτεί- στα προβλήματά τους».

Αντιπροσωπεία του αμπελουργικού κόσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΟΣΟΕ, συναντήθηκε το πρωί με εκπροσώπους του ΚΚΕ στον Περισσό (τον βουλευτή και υπεύθυνο Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής Ν. Καραθανασόπουλο και τον Γ. Γκικόπουλο, μέλος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της ΚΕ).

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα των αμπελουργών και ανέπτυξαν την πολιτική του κόμματος για την αγροτική οικονομία.

Η αντιπροσωπεία των αμπελουργών (Χρ. Μάρκου, Χρ. Γκουντελίτσας και Γ. Παπουτσής) αναφέρθηκε στα εκρηκτικά, όπως τα χαρακτήρισε, προβλήματα του κλάδου και επεσήμανε πως με τη μη υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για απόσταξη 20.000 τόνων κρασιού ο επικείμενος τρυγητός δυναμιτίζεται και πλέον σε πολλές περιοχές οι αμπελουργοί θα αναγκαστούν να αφήσουν ατρύγητα τα αμπέλια τους.

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της ΚΕΟΣΟΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ