Πολιτική
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 21:10

Καρδίτσα: Αντιδράσεις για την περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ

Την καθολική αντίδραση των φορέων του Νομού Καρδίτσας συναντά η πρόθεση του ΟΣΕ να περικόψει τα δρομολόγιά του στη Δυτική Θεσσαλία τη στιγμή μάλιστα που η πληρότητά τους αγγίζει το 100%.

Την καθολική αντίδραση των φορέων του Νομού Καρδίτσας συναντά η πρόθεση του ΟΣΕ να περικόψει τα δρομολόγιά του στη Δυτική Θεσσαλία τη στιγμή μάλιστα που η πληρότητά τους αγγίζει το 100%.

Εκδόθηκε μάλιστα σχετικό ψήφισμα μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής το Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο και το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη.

«Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας για τις περικοπές των δρομολογίων του ΟΣΕ στην περιοχή μας, μεταξύ των οποίων και το πρώτο ιστορικά απευθείας τρένο της Δυτικής Θεσσαλίας που εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο, όσους συμπατριώτες μας ταξιδεύουν στην Αθήνα, για να διεκπεραιώσουν αυθημερόν κάποιες υποθέσεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η κατάργηση των δρομολογίων αυτών - η πληρότητα των οποίων φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις και το 100% - δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας», επισημαίνεται.

Ζητείται επίσης να μην περικοπούν τα τοπικά δρομολόγια και τα δρομολόγια intercity ενώ σημειώνεται πως σε περίπτωση που αυτό τελικά συμβεί, η αντίδραση θα είναι άμεση: «Σε περίπτωση που δεν ανασταλεί η απόφαση για περικοπές των δρομολογίων, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας».

Ζητείται τέλος η περαιτέρω βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου με:

α. Την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας

β. Τη λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου που θα ενώσει τα μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας

γ. Την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στους άξονες Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα και Κοζάνη- Φλώρινα, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ