Κόσμος
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 16:19

Ισπανία: Τους δράστες της επίθεσης στη Μαγιόρκα αναζητούν οι αρχές

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των ισπανικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής επίθεσης στη Μαγιόρκα, με δύο χωροφύλακες νεκρούς.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των ισπανικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής επίθεσης στη Μαγιόρκα, με δύο χωροφύλακες νεκρούς. Μάλιστα, η εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη πηγές της νομαρχίας των Βαλεαρίδων, γράφει πως δύο ύποπτοι αναγνωρίστηκαν και καταζητώνται.

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιοποίησε σήμερα τις φωτογραφίες έξι φερόμενων μελών της ΕΤΑ που καταζητώνται, χωρίς να διευκρινίσει εάν είναι ύποπτοι για τις χθεσινές επιθέσεις. Το υπουργείο κάλεσε σε συνεργασία τους πολίτες για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης η αστυνομία πιστεύει ότι εισήλθαν πρόσφατα από την Γαλλία.

Η αστυνομία στο μεταξύ κάνει αυστηρούς ελέγχους σε αεροδρόμιο και λιμάνια για τον εντοπισμό των δύο υπόπτων που σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης πιστεύεται ότι βρίσκονται ακόμη στο νησί. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι που ομιλεί βασκικά και νοίκιασε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην Πάλμα πριν εξαφανιστεί χθες Πέμπτη,μετέδωσε ο ραδιοσταθμός RNE.

Στο μεταξύ γίνεται σήμερα η κηδεία των δύο δολοφονηθέντων χωροφυλάκων, 27 και 28 ετών αντίστοιχα, ενώ χιλιάδες Ισπανοί σε όλη την χώρα πραγματοποιούν σιωπηλές συγκεντρώσεις για να καταδικάσουν την δολοφονία.

Ο πρίγκιπας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα και άλλοι αξιωματούχοι παρευρίσκονται στην επικήδεια τελετή που πραγματοποιείται στο καθρεδικό ναό στην Πάλμα.

Η κίνηση στα λιμάνια Πάλμα και Αλκούντια είναι μικρή καθώς οι λιμενικές αρχές δεν επιτρέπουν την αναχώρηση πλοίων χωρίς άδεια,ενώ το αεροδρόμιο μετά το χθεσινό κλείσιμο για δύο ώρες λειτουργεί πλέον κανονικά.

Το βρετανικό Φόρειν Οφις προειδοποίησε για «μεγάλη τρομοκρατική απειλή στην Ισπανία» στην ιστοσελίδα του και τονίζει ότι «αδιάκριτες» επιθέσεις μπορεί να συμβούν σε περιοχές όπου συχνάζουν ξένοι.