Πολιτική
Κυριακή, 02 Αυγούστου 2009 11:37

Γ. Παπανδρέου: Σε απόλυτο αδιέξοδο η χώρα

Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την άμεση διενέργεια εκλογών, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, σημειώνοντας πως η παρατεταμένη εκλογολογία έχει βλάψει τον τόπο. Ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ.

Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την άμεση διενέργεια εκλογών, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, σημειώνοντας πως η παρατεταμένη εκλογολογία έχει βλάψει τον τόπο.

Η χώρα χρειάζεται «αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση και επανεκλογή ενός άξιου προέδρου», καθώς βρίσκεται «σε απόλυτο διέξοδο, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου και δηλώνει σίγουρος για την αυτοδυναμία του κόμματός του.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη τη δυναμική της αυτοδυναμίας, η οποία δεν είναι επιλογή αυταρέσκειας ή αλαζονείας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ.

Σχολιάζοντας την άποψη που έχει ακουστεί, πως για να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός «θα πρέπει, αν όχι να συνδιαλλαγεί, τουλάχιστον να μιλήσει με εξωθεσμικά συμφέροντα», ο κ. Παπανδρέου τονίζει: «Χειραγώγηση της πολιτικής ζωής από κανέναν! Συστράτευση σε κοινούς εθνικούς σκοπούς, ναι! Εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων, όχι!».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ένα από τα διακυβεύματα των επόμενων εκλογών για το λαό θα είναι: «Θέλει κυβέρνηση που χρωστά και εξαρτάται ή κυβέρνηση που εκφράζει το δημόσιο συμφέρον;».

Υπογραμμίζει επίσης ότι, εφόσον κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, θα χρησιμοποιήσει για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού ό,τι καλύτερο διαθέτει το Κίνημα, αλλά και ευρύτερα η κοινωνία, χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια. «Τέλος στη λογική των κολλητών και των κουμπάρων», τονίζει.

Σχετικά με την οικονομία, αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του «με πλήρη επίγνωση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης» και διαπραγματευόμενο με τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ ένα νέο χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.