Πολιτική
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 17:01

Η εκλογολογία ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Συνεχίζονται μεσούντος του καλοκαιριού οι εκατέρωθεν βολές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την έντονη φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Δίψα για την εξουσία καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ η Φ. Πάλλη Πετραλιά. ΠΑΣΟΚ: Έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο.

Συνεχίζονται μεσούντος του καλοκαιριού οι εκατέρωθεν βολές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την έντονη φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία», σημείωσε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «η μόνη στρατηγική που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η εκλογολογία».

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούνται μόνο από δίψα για την εξουσία και σε αυτό το βωμό θυσιάζουν και τους πολίτες και τον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε καμιά εκλογική ετοιμότητα, αλλά είναι διαρκώς έτοιμη για δράσεις που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος απορρίπτοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών. «Η κυβέρνηση -είπε- έχει σαφή λαϊκή εντολή να λύσει προβλήματα».

ΠΑΣΟΚ: Έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο

Την εκτίμηση ότι «έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο» εξέφρασε από την πλευρά της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας πως «οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες είναι άκρως επικίνδυνες».

Έντονη ήταν και η κριτική του Κινήματος στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία για την απασχόληση 2.000 ανέργων στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «παζάρι προεκλογικών παροχών της Νέας Δημοκρατίας που ξεδιπλώνεται με αυγουστιάτικες συμφωνίες ρουσφετολογικών προσλήψεων».

Πυρά κατά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από ΣΥΝ

Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την έντονη εκλογολογία εξαπέλυσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης τονίζοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «τσακώνονται τώρα για το ποιος φταίει για το ότι όλο το καλοκαίρι τσακώνονται για το πότε θα γίνουν εκλογές, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα».