Κόσμος
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 20:19

Στην κορυφή των καλοντυμένων το ζεύγος Ομπάμα

Στην κορυφή του διεθνούς καταλόγου των πλέον καλοντυμένων προσωπικοτήτων του περιοδικού Vanity Fair για το 2009 βρίσκονται ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

Στην κορυφή του διεθνούς καταλόγου των πλέον καλοντυμένων προσωπικοτήτων του περιοδικού Vanity Fair για το 2009 βρίσκονται ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος κατέχει την πρώτη θέση σε αυτόν τον κατάλογο. Αντίθετα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι η τρίτη φορά που εμφανίζεται στον ίδιο κατάλογο.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ίδιου καταλόγου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στον κατάλογο με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες περιλαμβάνονται η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ και η τραγουδίστρια Αλίσια Κις.

Τον πρόεδρο Ομπάμα στον κατάλογο της κομψότητας ακολουθούν ο ηθοποιός Μπράτ Πιτ, ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλουμπεργκ.

Μπορεί το Vanity Fair να επιβραβεύει τις ενδυματολογικές επιλογές του αμερικανικού προεδρικού ζεύγους, οι κριτικοί μόδας όμως είναι κατά καιρούς καυστικοί.

Όταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συναντήθηκε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με την βασίλισσα Ελισάβετ, την άνοιξη, φορώντας πουλόβερ, ο σχεδιαστής Όσκαρ ντε λα Ρέντα σχολίασε: «Δεν εμφανίζεσαι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με...πουλόβερ».

Επίσης, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα φόρεσε ένα φαρδύ τζιν για να παρακολουθήσει πρόσφατα τους αγώνες μπέιζμπολ στο All Star στο Σεντ Λούι, πολλοί σχολίασαν: «φορά το τζιν της μαμάς».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο