Αθλητικά
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 09:18

Πλησιάζει λιμάνι ο Όμπινα

Από το χέρι του Ολυμπιακού εξαρτάται πλέον η απόκτηση του Βίκτορ Ομπίνα αφού η συμφωνία με την Ίντερ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δικαής πόθος ο Αμαντίνο Μαντσίνι των «νερατζούρι». «Έρχομαι» λέει ο Γκουτιέρες.

Από το χέρι του Ολυμπιακού εξαρτάται πλέον η απόκτηση του Βίκτορ Ομπίνα αφού η συμφωνία με την Ίντερ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι «ερυθρόλευκοι» τις τελευταίες μέρες σκέφτονται όλο και πιο σοβαρά τη λύση του 22χρονου άσου, ο οποίος αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να φορέσει την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η Ίντερ έχει συμφωνήσει για την μετακίνηση του παίκτη στον Ολυμπιακό και απομένει το ok της ελληνικής ομάδας. Μετά το χθεσινό φιλικό με την Τότεναμ βγήκε το συμπέρασμα ότι οι μόνιμοι πρωταθλητές Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, χρειάζονται έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ομπίνα. Δηλαδή να είναι γρήγορος και να τελειώνει τις φάσεις με τα δύο πόδια.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι στέλεχος του Ολυμπιακού τόνισε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ότι ο Ομπίνα είναι καλύτερος παίκτης από τον Λούα Λούα. Σήμερα αναμένονται νέες επαφές των «ερυθρολεύκων» με την Ίντερ για το συγκεκριμένο θέμα και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις.

Tο παλεύει για Μαντσίνι

Ο Βίκτορ Ομπίνα μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην επίθεση όσο και στις πτέρυγες, όμως στον Ολυμπιακό δεν θα έλεγαν όχι στην απόκτηση και ενός καθαρόαιμου μέσου για το αριστερό άκρο. Ο μεγάλος πόθος των «ερυθρολεύκων» δεν είναι άλλος από τον Αμαντίνο Μαντσίνι της Ίντερ, για τον οποίο ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει δώσει την εντολή στους συνεργάτες του να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για τον ερχομό του στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και της Ίντερ για τον Ομπίνα θα πέσει στο τραπέζι και το όνομα του 28χρονου μέσου, προκειμένου να πειστεί να έρθει για ένα χρόνο στην Ελλάδα με την μορφή δανεισμού. ¶λλωστε, είναι γνωστό ότι ο Βραζιλιάνος άσος δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας λόγω της επιθυμίας της συζύγου του.

Ο Ολυμπιακός και Ίντερ έχουν συμφωνήσει για το δανεισμό του παίκτη, χωρίς μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» να πληρώσουν τίποτα στον ιταλικό σύλλογο. Ο Μαντσίνι παίρνει 4 εκατομμύρια ευρώ στο Μιλάνο και αν το πάρει απόφαση να έρθει θα λαμβάνει 2 εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και άλλα τόσα από την Ίντερ.

Στο λιμάνι θέλουν να τελειώνουν όσο το δυνατό γρηγορότερα με την ενίσχυση της ομάδας καθώς στο τέλος του μήνα η μεταγραφική περίοδος εκπνέει. Υπάρχουν πάντως, οι πληροφορίες ότι θα αποκτηθούν κάποιοι παίκτες το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Γιόνας Γκουτιέρες που ακούγεται δεν ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με στελέχη της ΠΑΕ αφού στόχος είναι να αποκτηθεί ένας γρήγορος παίκτης για την συγκεκριμένη θέση.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Γκουτιέρες, με δηλώσεις του σε αθλητικές εφημερίδες, κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα. «Την Πέμπτη με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και μου μετέφερε το ενδιαφέρον του ελληνικού συλλόγου. Μου είπε ότι τον κάλεσε άνθρωπος της ομάδας και τον ρώτησε αν είμαι διατεθειμένος να πάω στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει πάντως, να τα βρουν οι δύο ομάδες», τόνισε ο Αργεντινός μέσος της Νιουκάστλ στη «SportDay».

πηγή www.gazzetta.gr