Κόσμος
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 14:26

HΠΑ: Σε δίκη ο διοργανωτής «Fight Club»για διανοητικά ανάπηρους

¶ρχισε στις ΗΠΑ η δίκη πρώην εργαζομένου σε κρατικό ίδρυμα στο Τέξας για διανοητικά ανάπηρους, που κατηγορείται ότι προέτρεπε τους ενοίκους να παλεύουν μεταξύ τους. Η αστυνομία κάνει λόγο για τη διοργάνωση ενός «Fight Club» εντός του ιδρύματος.

¶ρχισε στις ΗΠΑ η δίκη πρώην εργαζομένου σε κρατικό ίδρυμα στο Τέξας για διανοητικά ανάπηρους, που κατηγορείται ότι προέτρεπε τους ενοίκους να παλεύουν μεταξύ τους.

Η αστυνομία κάνει λόγο για τη διοργάνωση ενός «Fight Club» εντός του ιδρύματος από τον κατηγορούμενο Τζέσι Σαλαζάρ, 25 ετών.

Η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας όταν βρέθηκε στα χέρια αστυνομικών κινητό τηλέφωνο με είκοσι βίντεο που έδειχναν τους ενοίκους του ιδρύματος να ξυλοκοπούν και να κλωτσούν ο ένας τον άλλο.

Στην έναρξη της δίκης, οι ένορκοι προειδοποιήθηκαν ότι τα βίντεο θα ήταν «ένα από τα πιο θλιβερά πράγματα» που θα έβλεπαν ποτέ στη ζωή τους.

Το υλικό φέρεται να παρουσιάζει μέλη του προσωπικού του ιδρύματος Κόρπους Κρίστι να εξαναγκάζουν τους ενοίκους να παλεύουν μεταξύ τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίζονται ότι ο Σαλαζάρ προσπαθούσε να σταματήσει τους καβγάδες.

Κατηγορίες για συμμετοχή στη διοργάνωση των καβγάδων έχουν απαγγελθεί εναντίον άλλων έξι πρώην υπαλλήλων του ιδρύματος.

Πηγή: BBC