Πολιτική
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 12:18

Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση Χριστοφοράκου

Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να εκδοθεί στη χώρα μας ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Με το στόχο αυτό αναχωρεί σήμερα για το Μόναχο ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, συνοδευόμενος από αστυνομικό και γιατρό, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο επίκλησης προβλημάτων υγείας του φυγόδικου προκειμένου να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα. Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να εκδοθεί στη χώρα μας ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Με το στόχο αυτό αναχωρεί για το Μόναχο ο 4ος ειδικός ανακριτής Νικόλαος Ζαγοριανός, συνοδευόμενος από αστυνομικό και γιατρό, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο επίκλησης προβλημάτων υγείας του κ. Χριστοφοράκου προκειμένου να καθυστερήσει η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Για την έκδοση απομένουν τα διαδικαστικά. Η ελληνική πλευρά θα κάνει μία πρόταση για το πώς θέλει να παραλάβει τον κ. Χριστοφοράκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου Αλφονς Ομπερμάγερ. Όπως διευκρινίστηκε, οι ελληνικές αρχές πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα εντός δέκα ημερών και στη συνέχεια να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της μεταφοράς του φυγόδικου στην Ελλάδα. «Θεωρητικά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Χριστοφοράκος θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια αθηναϊκή φυλακή», σχολίασε ο κ. Ομπερμάγερ, τονίζοντας ότι η απόφαση του εφετείου «δικαιώνει την άποψή μας υπέρ της παράδοσης».

«Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης» ήταν η αντίδραση της πλευράς των συνηγόρων Χριστοφοράκου, όπου το κλίμα μετά την απόφαση του εφετείου, έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο όπως είπε ο κ. Ομπερμάγερ, ακόμα κι αν γίνει η προσφυγή, το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πρέπει να δώσει εντολή στη Γενική Εισαγγελία να αναστείλει την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου. Αν δεν υπάρξει κάποια ενέργεια, τότε η παράδοση θα προχωρήσει κανονικά. «Το τι θα κάνει η Καρλσρούη μετέπειτα είναι δική της υπόθεση. Εμείς δεν έχουμε λόγους να καθυστερούμε», σημείωσε ο κ. Ομπερμάγερ.

Με μειωμένο κατηγορητήριο

Πάντως, με βάση την απόφαση του εφετείου του Μονάχου, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens θα δικαστεί στη χώρα μας με μειωμένο κατηγορητήριο, ήτοι για «μίζες», ύψους 2,8 εκατ. ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και για την περίοδο μετά τις 18 Απριλίου 2003, καθώς όπως αναφέρει το γερμανικό εφετείο, «η έκδοση δεν επιτρέπεται για αδικήματα που τελέστηκαν στις 18.4.2003 ή προ αυτής της ημερομηνίας».

Zαγορίτης: Δεν πήραμε χρήματα από τη Siemens - Προβοκάρει ο Χριστοφοράκος

Aπό την ώρα που δημιουργήθηκε το ζήτημα, η ΝΔ έχει διαβεβαιώσει όπως και τώρα για πολλοστή φορά ότι δεν έχει καμία εισροή από τη Siemens. Δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, μιλώντας στον Alpha 989.

«Ο κ. Χριστοφοράκος συκοφαντεί και προβοκάρει», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος. Είναι υπόλογος απέναντι στην Δικαιοσύνη και την Γερμανική και την Ελληνική. Εν προκειμένω προσπαθεί να βρει τρόπους για να ελαφρύνει τη θέση του. Όπως γνωρίζετε, ο κατηγορούμενος δικαιούται να λέει το οτιδήποτε. Στην Ελλάδα ανωμοτί καταθέτει. Δεν ορκίζεται καν ο κατηγορούμενος. Προσπαθεί τρόπους για να ελαφρύνει τη θέση». «Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Χριστοφοράκος προσπαθεί να πάρει δεδικασμένο, να πέσει στα μαλακά στη Γερμανία και λέει αυτά, τα οποία λέει, τουλάχιστον όσον αφορά τη ΝΔ. Για το ΠΑΣΟΚ εγώ δεν γνωρίζω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τότε. Με το ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν τις συμβάσεις, οι οποίες -σημειώνω- δεν εκτελέστηκαν επί ΝΔ, Δηλαδή δεν έγινε παραλαβή οριστική του C4I. Αντίθετα μπήκαν ποινικές ρήτρες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ», υπογράμμισε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος.

Tέλος, ο κ. Ζαγορίτης εξέφρασε την ελπίδα να εκδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην Ελλάδα το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Hellas. «Να εκδοθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα στην Ελλάδα, να έρθει να μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα, έτσι ώστε να ελεγχθεί και να ξεκαθαρίσει και το πολιτικό σκηνικό», δήλωσε στον Alpha 989 και επανέλαβε: «Εκείνο το οποίο γνωρίζω εγώ, είναι ότι στα ταμεία της ΝΔ δεν υπήρξε εισροή χρημάτων από τη Siemens».

ΠΑΣΟΚ: Aποκαλύφθηκε το σχέδιο συσκότισης της περιόδου 2004-7

Η ΝΔ ευθύνεται για το γκρίζο πολιτικό τοπίο, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, από γερμανικού εδάφους. Ευθύνεται, πρώτον, γιατί δεν δέχθηκε τη διερεύνηση του σκανδάλου από Εξεταστική Επιτροπή και δεύτερον, γιατί μεθόδευσε έτσι τα πράγματα, ώστε να μην μπορεί η Ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση για το χρονικό διάστημα 2004-2007, υπογράμμισε από την πλευρά το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

«1. Ποιος επωφελείται από το ότι η δυνατότητα δικαστικής έρευνας στην Ελλάδα για την υπόθεση Siemens-Χριστοφοράκου προκύπτει να περιορίζεται πλέον σε έξι μόνο μήνες (Μάρτιο έως Σεπτέμβριο του 2003);

2. Ποιος ωφελείται από το ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ερευνήσει την περίοδο 2004-2007;

3. Ποιος ωφελείται από το ότι δεν συνεστήθη Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, παρότι το ΠΑΣΟΚ το ζήτησε τρεις φορές;

«Η απάντηση σε όλα είναι ότι ωφελείται η ΝΔ, που ήταν κυβέρνηση από το 2004 έως το 2007», υποστηρίζει ο κ. Ρόβλιας και συνεχίζει:

«1. Ποιος ευθύνεται για την «απόδραση» Χριστοφοράκου;

2. Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν διερευνήθηκε το χρονικό διάστημα 2004-2007 και δεν ασκήθηκαν στην Ελλάδα διώξεις, με συνέπεια να μπορέσει να υπάρξει η δικαστική εμπλοκή στη Γερμανία;

3. Αναζήτησε αυτές τις ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ; Αν όχι, γιατί; »

«Το σχέδιο της ΝΔ για συσκότιση της περιόδου 2004-2007 έχει αποκαλυφθεί. Έχει γίνει κατανοητό από τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα διαψεύδονται οικτρά οι κομπορρημοσύνες της ΝΔ περί δήθεν μη εμπλοκής της στο σκάνδαλο της Siemens», σημειώνει ο κ. Ρόβλιας και καταλήγει: «Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για να έρθουν όλα στο φως».

Ν. Δένδιας: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ερωτά και ουδόλως να απαντά

¶μεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια στις αιτιάσεις του κ. Ρόβλια http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/13/1701942.htm . Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ εμμένει να αναμειγνύεται στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, να ασκεί κριτική, να υποδεικνύει επιλογές, να αποδέχεται “παραγραφές”, να υιοθετεί άκριτα ισχυρισμούς υποδίκου - κατά το σκέλος μόνο που κρίνει ότι το συμφέρει - και να λειτουργεί συμπληρωματικά στην υπερασπιστική γραμμή του».

«Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ που προ ολίγων εβδομάδων πρότεινε αμνηστία με αντάλλαγμα την κατάθεση Χριστοφοράκου και που συνεχίζει να ερωτά και ουδόλως να απαντά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΛΑΟΣ: Τα βίντεο που έχει ο Χριστοφοράκος λένε πολλά

«Όπως είχε αποκαλύψει στις 30/06/09 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά, ο κ. Χριστοφοράκος κατέγραφε τα πάντα μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που είχε εγκαταστήσει στο γραφείο του. Η αποκάλυψη αυτή του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ αποδεικνύει ότι τα βίντεο που έχει στα χέρια του ο Χριστοφοράκος λένε πολλά. Ακόμα τα αποσιωπούν…», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.