Πολιτική
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 13:54

Αλ. Τσίπρας: Κοινοπραξία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με χορηγό τη Siemens

«Η κατάθεση Χριστοφοράκου έρχεται να επιβεβαιώσει την κοινή αίσθηση των Ελλήνων πολιτών ότι τα δυο μεγάλα κόμματα επί σειρά ετών έχουν στήσει κοινοπραξία με χορηγό την Siemens», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα δύο στελέχη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κατονομάζονται στο ένταλμα επιβολής ποινής του ειρηνοδικείου Μονάχου για το Μ. Χριστοφοράκο.

«Η κατάθεση Χριστοφοράκου έρχεται να επιβεβαιώσει την κοινή αίσθηση των Ελλήνων πολιτών ότι τα δυο μεγάλα κόμματα επί σειρά ετών έχουν στήσει κοινοπραξία με χορηγό την Siemens», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή δύο στελέχη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κατονομάζονται στο ένταλμα επιβολής ποινής του ειρηνοδικείου Μονάχου για το Μ. Χριστοφοράκο http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/13/1701769.htm .

«Τα στελέχη των δύο κομμάτων που εμπλέκονται και ειδικότερα οι κομματικοί ταμίες δεν μπορεί να ενεργούσαν ερήμην των κομματικών τους ηγεσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης του κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου «να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε: «Οφείλουν να μας απαντήσουν ποιος τα πήρε, πόσα πήρε και τι τα έκαναν και κυρίως οφείλουν να πουν πότε θα επιστρέψουν αυτά τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο».

«Γιατί –κατέληξε- δεν πρόκειται για χρήματα της Siemens αλλά για χρήματα του ελληνικού δημοσίου, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια έργα».