Πολιτική
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 17:37

Αύριο ή μεθαύριο η επιστολή ΠΑΣΟΚ προς τους δικηγόρους Μ. Χριστοφοράκου

Αύριο ή μεθαύριο θα αποσταλεί η επιστολή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση στους δικηγόρους του κ. Χριστοφοράκου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αύριο ή μεθαύριο θα αποσταλεί η επιστολή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση στους δικηγόρους του κ. Χριστοφοράκου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση πρότασης για «ευνοϊκή μεταχείριση» του κ. Χριστοφοράκου ή οποιουδήποτε άλλου προσκομίσει στοιχεία «με την έναρξη της Βουλής ή και σε κάποιο θερινό τμήμα», ακόμα και για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως ανέφερε, «αποτελεί ένα όπλο στα χέρια της αντιπολίτευσης και πάντως δεν προαναγγέλλεται».

Σε ερώτηση αν η εξέλιξη της έκδοσης Χριστοφοράκου επηρεάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι η «αμηχανία της κυβέρνησης είναι προφανής: το πώς θα το χειριστεί ο κ. Καραμανλής είναι δική του υπόθεση, εμείς έχουμε ζητήσει εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens τόνισε ότι αναδεικνύονται ανάγλυφα οι ευθύνες αυτών που άφησαν να φύγει ο κ. Χριστοφοράκος από την Ελλάδα, που άφησαν να τεμαχιστεί η υπόθεση, που αρνήθηκαν τρείς φορές την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και έκλεισαν την Βουλή και υπογράμμισε ότι «δεν θα ανεχθούμε το πολιτικό σύστημα να είναι όμηρος του κ. Χριστοφοράκου και όποιου κ. Χριστοφοράκου».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την πρόταση «όλα και όλη η ροή των χρημάτων στο φως» και επισήμανε ότι «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει: η προσφυγή στις κάλπες είναι η λύτρωση, καθώς επείγει η αλλαγή πορείας».

Δήλωσε επίσης πως «το ΠΑΣΟΚ βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν πήρε χρήματα από την Siemens όταν ταμίας ήταν ο κ. Κ. Γείτονας ή όταν έγινε πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου», ενώ «αντιστρέφοντας».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν μπήκαν χρήματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ή απλώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν γνώριζε, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν έχουμε οποιοδήποτε στοιχείο για χρήματα που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «εφεύρημα» της κυβέρνησης τη «συνομιλία του ΠΑΣΟΚ με ένα υπόδικο» προσθέτοντας ότι «δεν είδα πολλά στελέχη της κυβέρνησης να ενοχλούνται όταν ήταν σε διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις με τον κ. Χριστοφοράκο ή όταν ήταν καλεσμένος σε διάφορους γάμους».

«Ο κ. Χριστοφοράκος είναι υπόδικος και γιΆ αυτό ακριβώς πρέπει να φέρει στοιχεία: εμείς δεν συνομιλούμε μαζί του, εμείς κάνουμε αυτό ακριβώς που πρότειναν οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου προς την ΝΔ», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «ανακατευόμαστε γιατί αναφέρθηκε στο δικό μας κόμμα».

«Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα φέρεται να συνομιλεί με τον κ. Χριστοφοράκο και αυτό είναι το πρόβλημα. Εμείς ζητάμε στοιχεία, σηκώνουμε το γάντι που δεν τόλμησε να σηκώσει η ΝΔ προς την οποία απευθυνόταν η πρόσκληση των δικηγόρων Χριστοφοράκου», πρόσθεσε.

Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει τι θΆ απογίνει ο κ. Χριστοφοράκος, ως στέλεχος της Siemens, Γερμανός υπήκοος ή άτομο με διπλή υπηκοότητα. Μας ενδιαφέρει τί έχει γίνει στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας».

Επεσήμανε δε ότι «ο κ. Χριστοφοράκος κατάφερε να «τεμαχίσει» την υπόθεση, η οποία φαίνεται να επεκτείνεται ως το 2007 και να είναι υπόδικος στην Ελλάδα για το διάστημα λίγων μηνών που αφορούν ελάχιστα από τον συνολικό αριθμό των εμβασμάτων που έχει φέρει και αυτό δείχνει ότι έχει πολύ καλούς δικηγόρους, αλλά δείχνει και ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της ή -και αυτό είναι το χειρότερο - ότι επιχείρησε να κρύψει ορισμένα πράγματα».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαφορετική αντιμετώπιση των λεγομένων του κ. Χριστοφοράκου όταν αναφέρεται στον Γ. Βαρθολομαίο και στον Κ. Γείτονα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η απλή αναφορά στο όνομα κάποιου δεν αρκεί», επέκρινε δε την ΝΔ ότι κρύβεται πίσω από το όνομα του εκλιπόντος Γ. Βαρθολομαίου και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη απευθύνει κατηγορίες εναντίον του κ. Χριστοφοράκου μέχρι το 2004 που ανέλαβε η ΝΔ και ο πολίτης αναρωτιέται: «δηλαδή τι συνέβη μετά;».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ