Πολιτική
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 19:55

ΠΑΣΟΚ: Η απάντηση των δικηγόρων Χριστοφοράκου θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα

«Η απάντηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ θα δοθεί άμεσα στην δημοσιότητα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην επιστολή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, προς τους δικηγόρους του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

«Η απάντηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ θα δοθεί άμεσα στην δημοσιότητα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην επιστολή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, προς τους δικηγόρους του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

«Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, πιστοί στην δέσμευσή μας να έλθουν όλα στο φως, όποιους κι αν αφορούν γύρω από την Siemens» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση της πλευράς Χριστοφοράκου, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «αν η απάντηση είναι αρνητική ή δεν δοθούν στοιχεία ενώ υπάρχει δημόσια δέσμευση για στοιχεία αν τα ζητήσει η ΝΔ, αυτό για μας λέει ότι είναι προφανές ότι μάλλον δεν υπάρχουν στοιχεία και από εκεί και πέρα θα δούμε τι άλλα μέσα υπάρχουν».

«Αν η απάντηση είναι θετική και δοθούν στοιχεία θα τα δούμε, θα τα αξιολογήσουμε και με βάση αυτά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, που βασίζονται στην αρχή ότι αν κάποιος έχει εμπλακεί τίθεται εκτός Κινήματος» πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens εκτός περιόδου 2004-2007 σε περίπτωση που το Κίνημα γίνει κυβέρνηση.

Σε ερώτηση «αφού ορισμένα εμβάσματα συνδέονται με την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τότε που πήγαν τα χρήματα» ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «θα θέλαμε όλοι να ξέρουμε. Σε διάφορους ανθρώπους που είχαν ένα ρόλο σε διάφορα συμβόλαια».

Kληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις εναντίον του προέδρου του Κινήματος πως δεν έκανε τίποτα ως υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ «μιας και τα εμβάσματα αφορούν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», αφού πρώτα διευκρίνισε ότι «ουδείς έχει αποδείξει ότι τα 71 εμβάσματα αφορούν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, (αλλά) ένα μέρος των εμβασμάτων έχει να κάνει με την περίοδο που ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ» παρέπεμψε στη συνέχεια στα λεχθέντα από τον πρόεδρο του Κινήματος στην Βουλή «να ματώσουμε αν χρειαστεί» και πρόσθεσε ότι «εν πάση περιπτώσει οτιδήποτε θεωρεί η κυβέρνηση ή η Δικαιοσύνη ότι αφορά την περίοδο ΠΑΣΟΚ να το αποδείξει με στοιχεία».

«Εμείς κατά κανένα τρόπο δεν αποδεχόμαστε την ταύτιση ενός μέρους της περιόδου στην οποία εξελίχθηκε η υπόθεση αυτή με την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος ή συγκεκριμένων στελεχών γενικώς και αορίστως» τόνισε.

Παράλληλα, απέρριψε την παρατήρηση περί «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στην αντιμετώπιση Τσουκάτου και Γείτονα, επισημαίνοντας ότι η διαφορά των δύο περιπτώσεων έγκειται ότι στην περίπτωση Τσουκάτου είχαμε μια «ομολογία», «εμείς μπορεί να αμφισβητούμε τα όσα είπε ο κ. Τσουκάτος, αλλά είναι προφανές ότι εφόσον είχε κάνει αυτή την δήλωση δεν μπορούσε να παραμένει στο ΠΑΣΟΚ έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση», ενώ στην περίπτωση Γείτονα δεν έχουμε κάποια παρόμοια δήλωση.

Υπογράμμισε δε ότι δεν προδικάζει καμία ενοχή και επεσήμανε ότι η επιστολή στον δικηγόρο του Μιχάλη Χριστοφοράκου έχει ακριβώς το νόημα της εμφάνισης στοιχείων.

«Ούτε και στην περίπτωση της ΝΔ μπορεί να υποστηριχθεί ότι υπήρξε ροή χρημάτων με βάση δηλώσεις, εμείς λέμε ότι η κατηγορηματική διάψευση του κ. Καραμανλή ότι η Siemens δεν αφορά το κόμμα του μένει νΆ αποδειχθεί», παρατήρησε.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ φοβάται μήπως δεν εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος ανέφερε ότι «από τα πολλά εμβάσματα, θα απαντήσει για τρία από αυτά και για μια περίοδο 5-6 μηνών» και συμπλήρωσε πως οι δικηγόροι του επικαλούνται άστοχες αποφάσεις του ανακριτή, τις οποίες χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Ελλάδα.

«Ακόμα κι αν έλθει ένα μέρος του παιχνιδιού έχει χαθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις της ΝΔ ότι με αυτά τα επιχειρήματα το ΠΑΣΟΚ ενισχύει την πλευρά Χριστοφοράκου, απάντησε ότι το επιχείρημα είναι ανάλογο με εκείνο που υποστηρίζει ότι όταν το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει την κακή κατάσταση της οικονομίας, δυσφημεί την χώρα.

ΝΔ: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακά τερτίπια

Για «επικοινωνιακά τερτίπια και ρητορική αμετροέπεια» κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την ηγετική του ομάδα η ΝΔ.

«Δεν είναι ποτέ αργά να καταλάβουν ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα ότι είναι καιρός πια να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της χωρίς να παρεμβαίνουν», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

«Όσο δεν το καταλαβαίνουν, θα συνεχίσουν να κάνουν αστοχίες και να αυτογελοιοποιούνται. Όπως γελοιοποιήθηκαν σήμερα με την απερίγραπτη επιστολή που έστειλαν στους συνηγόρους ενός φυγόδικου κατηγορουμένου: Αλλά ίσως και να μην αντιλαμβάνονται καν το μέγεθος της γκάφας τους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ