Κόσμος
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 21:08

Ομπάμα: Στη σωστή κατεύθυνση η κίνηση του Ισραήλ για πάγωμα των εποικισμών

Στη σωστή κατεύθυνση θεωρεί πως κινείται το Ισραήλ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μετά από την ανακοίνωση της πρόθεσής του Ισραηλινού προέδρου Μπένιαμιν Νετανιάχου να παγώσει τους εποικισμούς.

Στη σωστή κατεύθυνση θεωρεί πως κινείται το Ισραήλ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μετά από την ανακοίνωση της πρόθεσής του Ισραηλινού προέδρου Μπένιαμιν Νετανιάχου να παγώσει τους εποικισμούς http://control.naftemporiki.gr/news/static/09/08/18/1703396.htm .

Οι δηλώσεις Ομπάμα έγιναν μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στονΛευκό Οίκο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Χόσνι Μουμπάρακ, με σκοπό να βρεθεί λύση ώστε να προχωρήσει η τελματωμένη ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μουμπάρακ επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο από το 2004, καθώς ο Αιγύπτιος πρόεδρος απέφευγε τις συναντήσεις με τον προκάτοχο του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος είχε κατακρίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο αλλά και την τακτική της Αιγύπτου έναντι του Μεσανατολικού.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters