Πολιτική
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 15:55

Ευ. Στυλιανίδης: Kάναμε ό,τι έπρεπε για την έκδοση Χριστοφοράκου

H κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, και η ελληνική Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της και την εμπιστευόμαστε, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευ.Στυλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens. ΚΚΕ: «Είτε έρθει, είτε δεν έρθει ο κ. Χριστοφοράκος, θα συγκαλύψουν το σκάνδαλο».

H κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, και η ελληνική Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της και την εμπιστευόμαστε, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευ.Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, και ειδικότερα στο ζήτημα της έκδοσης Χριστοφοράκου.

«Κάθε τι που έχει συμβεί μέχρι τώρα, ήταν ένα ενδεχόμενο να συμβεί, διότι αυτού του είδους τα ένδικα μέσα υπάρχουν σε όλες τις χώρες», εξήγησε ο κ. Στυλιανίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε με τις διοικήσεις και τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Εμείς, ως κυβέρνηση -τόνισε ο υπουργός- κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Και θεωρούμε ότι θα πρέπει και στην υπόθεση αυτή, σε αυτό το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ πριν το 2004, να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν».

Την ίδια ώρα, σύγχυση δημιουργήθηκε σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη χώρα μας, μετά την είδηση που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε το αίτημα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas για αναστολή της έκδοσής του.

Όπως διευκρινίστηκε, επρόκειτο για δεύτερη απόφαση του Εφετείου του Μονάχου, χωρίς πρακτική σημασία, καθώς το Εφετείο έχει ήδη δώσει από τις 12/8 το «πράσινο φως» για την έκδοση του φυγόδικου στην Ελλάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/12/1701510.htm .

Σύμφωνα με την ενημέρωση της γενικής εισαγγελίας του Μονάχου, η τελική απόφαση για το θέμα της έκδοσης μένει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρσλούης, το οποίο προς το παρόν έχει αποφασίσει την αναστολή της παράδοσης του κ. Χριστοφοράκου στις ελληνικές δικαστικές αρχές μέχρι να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα στοιχεία της υπόθεσης.

ΚΚΕ: «Είτε έρθει, είτε δεν έρθει θα συγκαλύψουν το σκάνδαλο»

«Είτε έρθει είτε δεν έρθει ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η πλουτοκρατία θα συγκαλύψουν έτσι κι αλλιώς το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ, που παράλληλα το χρησιμοποιούν για τον αποπροσανατολισμό του λαού. Μόνη λύση είναι η λαϊκή πάλη για την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.