Πολιτική
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 17:59

ΠΑΣΟΚ: «Αστείο εφεύρημα» τα περί συνομιλιών με υπόδικους

«Αστείο εφεύρημα» χαρακτήρισε τα περί συνομιλιών με υποδίκους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Αστείο εφεύρημα» χαρακτήρισε τα περί συνομιλιών με υποδίκους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, «στην οποία είχε περιέλθει εδώ και καιρό γιατί άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει. Bρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί υπήρξε αυτή η αναστολή της έκδοσης γύρω από την οποία είχε ετοιμαστεί επικοινωνιακή φιέστα για "επιστροφή με χειροπέδες" και βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει στα ίδια της τα στελέχη γιατί δεν "σήκωσε το γάντι", όπως το ΠΑΣΟΚ και να ζητήσει στοιχεία».

Κατηγόρησε τη ΝΔ πως «δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να σύρει όλο το πολιτικό σύστημα στο βούρκο, αρκεί να μην αποκαλυφθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες δικών της στελεχών. Εμείς λέμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι όμηρος, γι' αυτό και ζητάμε στοιχεία».

«Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει κάτι πάρα πολύ απλό: Ας φύγουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να διασύρουν όλο το πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Τί έχει να κρύψει η ΝΔ και τί φοβάται από την αποκάλυψη».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί συμμετοχής του στο ΔΣ του ΟΤΕ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επεσήμανε: «οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι: το δοκίμασαν στις ευρωεκλογές (και) δεν τους βγήκε, γιατί ήταν μια συζήτηση κενή περιεχομένου, το άκουσα και από τον κ. Ζαγορίτη για τον οποίο αντιλαμβάνομαι το αδιέξοδό του, καθώς είναι ο γραμματέας που οδήγησε στην ΝΔ στην μεγαλύτερη ήττα από το 1981.Ας λύσει τα προσωπικά του αδιέξοδα μόνος του και ας μην προσπαθεί να βρει αλλού σανίδα σωτηρίας».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «περσινά ξινά σταφύλια» τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για «ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ» να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο, εφόσον συμφωνεί με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εξηγήσει στους πολίτες πως η χώρα θέλει αλλαγή πορείας και «θέλει από αυτούς να αποφασίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα, ή αν θα δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

«Είναι απλό ερώτημα. Στα απλά ερωτήματα δίνονται απλές απαντήσεις και αυτές τις δίνει ο λαός», κατέληξε.

Ερωτηθείς για τις δημοσιευθείσες απόψεις του Λεωνίδα Κύρκου για συνεργασία ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ, αφού χαρακτήρισε τον κ. Κύρκο ως «εμβληματική μορφή της αριστεράς, με ιστορική διαδρομή που σεβόμαστε όλοι και με νηφαλιότητα λόγου», τόνισε: «είμαστε ανοιχτοί σε μια συζήτηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προγραμματικές συγκλίσεις και σε ενδεχόμενες συνεργασίες με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

«Χαιρόμαστε που υπάρχουν νηφάλιες φωνές στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που μιλούν στην ίδια κατεύθυνση. Δυστυχώς, ακόμη αυτές οι νηφάλιες φωνές δεν είναι πολλές και δεν κυριαρχούν στην ηγεσία κομμάτων», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι αναμένεται ανασχηματισμός, σημειώνοντας: «δεν διανοούμαστε ότι ο πρωθυπουργός αν δεν πάει σε εκλογές, που θα ήταν καλό, όπως έχουμε πει, θα συνεχίσει έτσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ