Πολιτική
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009 13:55

ΣΥΝ: Aνούσια αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Δριμεία κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ασκεί ο Συνασπισμός.

Δριμεία κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ασκεί ο Συνασπισμός.

«Η ειλικρινής διάθεση για την προώθηση της διαφάνειας στην πολιτική ζωή κρίνεται, πέραν των άλλων, και από τη στάση των κομμάτων γύρω από την υπόθεση Siemens. Το πρώτο που θα έπρεπε να πράξουν οι δυο εταίροι του δικομματισμού στην παρούσα φάση θα ήταν μια γενναία αυτοκριτική αλλά και διευκόλυνση να λάμψει η αλήθεια γύρω από αυτό το κορυφαίο σκάνδαλο. Η στάση τους όμως μέχρι στιγμής δεν μας πείθει για κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος της ΚΠΕ και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «ανούσια αντιπαράθεση κενής περιεχομένου» μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για το χρόνο των εκλογών, η οποία, όπως υποστήριξε, οφείλεται στην «ανυπαρξία ουσιαστικών προγραμματικών διαφορών ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

«Την ίδια στιγμή η ελληνική κοινωνία αγωνιά μπροστά στην επελαύνουσα οικονομική κρίση. Η ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά με όλες της τις δυνάμεις θα σταθεί στο πλάι των οικονομικά και κοινωνικά αδύνατων, αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα και προωθώντας συγκεκριμένες προτάσεις», πρόσθεσε.