Κόσμος
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 21:58

Ο Λευκός Οίκος για τη νέα γρίπη

Την ανησυχία του για τη νέα γρίπη εξέφρασε σήμερα ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών του.

Την ανησυχία του για τη νέα γρίπη εξέφρασε σήμερα ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών του.

«Το πρόβλημα δεν είναι εάν αυτός ο ίος είναι πιό θανατηφόρος από κάποιον άλλο ιό αλλά κυρίως το ότι μπορεί να μολύνει πάρα πολλούς ανθρώπους απ΄ ό,τι οι συνήθεις ιοί, γιατί πρόκειται για νέο ιό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης προστίθεται ότι «είναι πολύ λίγο πιθανό ότι ο Η1Ν1 του 2009 να εξελιχθεί σε μια πανδημία πιο θανατηφόρα και από αυτήν του 1918-19 αλλά η σημερινή γρίπη Α αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την δημόσια υγεία».

Προστίθενται δε και συμβουλές όπως «να είναι τα χέρια πάντα πολύ καθαρά, να παραμένουμε στο σπίτι έαν νοιώθουμε καταβεβλημένοι, να εφαρμόζονται επιεικείς κανόνες σε σχολεία και χώρους δουλειάς για όσους ασθενούν από τη νέα γρίπη και απουσιάζουν και να ενταθούν οι εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού για το ζήτημα αυτό».

«Ο ιός Η1Ν1 πιθανώς να επηρεάσει όλες τις πλευρές της ζωής μας, την οικονομία, την εσωτερική ασφάλεια ακόμα και την επιμόρφωση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τζάνετ Ναπολιτάνο, υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας και προστίθεται: «είναι μάλλον αδύνατον να ανακοπεί η δράση της γρίπης αλλά είναι δυνατό να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλει εάν προετοιμαστούμε σωστά και έγκαιρα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο