Πολιτική
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 19:09

Α. Διαμαντοπούλου: Xρειάζεται βαθιά αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα

«Τα φετινά αποτελέσματα αναδεικνύουν το επιδεινούμενο πρόβλημα του συστήματος. Οι 20.000 κενές θέσεις με ευθύνη της κυβέρνησης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, σημαίνουν έναν αντίστοιχο αριθμό νέων ανθρώπων, οι οποίοι θα κινηθούν στο εξωτερικό ή σε κάθε είδους ειδικά εκπαιδευτήρια», σχολίασε με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ η κ. Διαμαντοπούλου.

«Τα φετινά αποτελέσματα αναδεικνύουν το επιδεινούμενο πρόβλημα του συστήματος. Οι 20.000 κενές θέσεις με ευθύνη της κυβέρνησης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, σημαίνουν έναν αντίστοιχο αριθμό νέων ανθρώπων, οι οποίοι θα κινηθούν στο εξωτερικό ή σε κάθε είδους ειδικά εκπαιδευτήρια», σχολίασε με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «αδικίες του συστήματος αλλά και τεράστια αδιέξοδα, οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά για τις οικογένειες, για τη χώρα και βεβαίως για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ιδιαίτερα αυτά της περιφέρειας».

«Σήμερα στη Βουλή ξεκινάει συζήτηση για τα ΤΕΙ. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει η κυβέρνηση και το οποίο αποδεικνύει την αδυναμία της να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ στη χώρα, όταν μάλιστα έχουμε φαινόμενα όπως ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων με μηδέν επιτυχόντες», επεσήμανε.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «χρειάζεται μια συνολική βαθιά αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση μετά από πανεθνικό διάλογο».

Συνεχάρη δε «όλους και όλες που προσπάθησαν» και ευχήθηκε «σΆ αυτούς που πέτυχαν μια νέα, δημιουργική πορεία για τη ζωή τους, αλλά και για την πατρίδα μας».